Sparta ja ÅIFK avaavat kauden perjantaina

Naisten SM-sarjakausi 2015-16 käynnistyy perjantai-iltana Pirkkolassa, kun Sparta saa vieraakseen ÅIFK:n kevään puolivälieräparin mitatessa tasoaan nyt uuden kauden alkajaisiksi.

Kumpikin joukkue lähtee kauteen uudessa komennossa, kun Spartaa piiskaa Jani Vaskola ja ÅIFK:ta Besim Qerimi. Vaskolan tuntemukset kauden avauspelin kynnyksellä ovat positiivisen odottavat.

– Innostuneena, kuten aina kun ottelut alkavat. Vaikka vastustajat ovat tuttuja, niin oman joukkueen kyky toteuttaa asioita on vielä kysymysmerkki. Oman joukkueen pelaajien suorituksia jännitän enemmän kuin otteluiden lopputulosta tässä vaiheessa kautta, Vaskola sanoo Spartan verkkosivuilla.

Samoilla linjoilla on myös Vaskolan vanavedessä täksi kaudeksi Spartaan tullut Linda Ratilainen.

– Kaikki ovat odottaneet koko kesän, että pääsemme pelaamaan näitä pelejä. Eihän tämä ihan valmista vielä ole. Innolla lähdemme kaatamaan Turkua.

ÅIFK on uudistunut viime kaudesta melko lailla, mutta Vaskolan mukaan vastustajaa ei voi ottaa missään nimessä kevyesti – päinvastoin.

– Turulla on loistava ulkomaan vahvistus maalivahtina ja lisäksi muutama varsin tehokas 1vs1 pelaaja. Turku on aina luottanut pelinopeuteensa ja oli Spartalle viime kaudella hieman mörkö peleissä. Uskon, että ottelusta tulee tiukka ja hieman hermostunut, kuten aina kauden ensimmäisistä peleistä.

– Jos laskee, niin meillä on 4-5 pelaajaa, jotka eivät pääse avauspeliin ja siinä on puolet viime kevään pudotuspelien Spartan avauskokoonpanosta. Toisaalta muut saavat paikan, ja sieltä löytyy leveyttä, 8-10 maalintekijää ja tasaisesti, Vaskola toteaa.

Ottelu Pirkkolassa alkaa perjantaina 25.9. kello 19.00.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk