Sparta ja SIF ensimmäisessä pronssiottelussa lauantaina

Sparta ja SIF ratkaisevat SM-sarjan pronssimitaleiden kohtalon kaudella 2015-16 otteluparissa, jonka ensimmäinen osa pelataan lauantaina 16.4. Pirkkolassa.

Sparta hävisi välierissä Dickenille suoraan 0-4. SIF onnistui nappaamaan HIFK:ta yhden voiton välierissä, joten tiukat pelit ovat edessä. SM-pronssi ratkaistaan kahden ottelun yhteenlasketulla tuloksella, joten molemmissa otteluissa pitää naisten pistää parastaan.

– Kaksi peliä edessä ja sitten on pitkä kausi paketissa. SIF vei runkosarjan ottelut 2-1 ja asettaa meidät altavastaajiksi, sanoo Spartan päävalmentaja Jani Vaskola seuran verkkosivuilla.

– Odotamme kuitenkin innolla tulevia pronssipelejä ja teemme kaikkemme, jotta kausi päättyisi mitalijuhliin.

Samat ovat ajatukset kuitenkin myös siuntiolaisleirissä.

– Lähdemme antamaan kaikkemme ja taistelemaan pronssista täysillä. Meillä on muutama pelaaja loukkaantuneena, mutta sillä ryhmällä mennään, joka käytettävissä on, SIF-luotsi Jan Hagman sanoi Västra Nylandille.

– Meidän pitää luonnollisesta pelata tiiviisti puolustuksessa ja perusidean pitää olla selvä, mutta pääasia on että meillä on sekä pää että sydän mukana. Sitten minun pitää valmentajana hoitaa ne taktiset muutokset, joita tarvitaan pelinkulusta riippuen. Täysillä painetaan 120 minuuttia.

Kaksiosainen ottelu ja yhteismaalien laskeminen tuo omat mausteensa pronssitaisteluun kuten Hagman toteaa.

– Kyse on siitä, että vieraspelissä lukemat saadaan pidettyä siedettävinä. Jos onnistumme voittamaan, hienoa, mutta tärkeintä on että ero ei repeä liian suureksi.

Ensimmäinen osaottelu Pirkkolassa alkaa lauantaina kello 14.00.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk