Kohti kautta: Sparta

Viime kauden nelonen Sparta lähtee kauteen uusin opein, kun joukkueen peräsimeen astui viime keväänä Dickenin Suomen mestaruuteen luotsannut Jani Vaskola.

Vaskola on tarttunut toimeen hihat käärittynä tapansa mukaan. Kuuta taivaalta päävalmentaja ei kuitenkaan Spartan kannattajille lupaa – ainakaan heti.

– Kesällä on tehty kovaa töitä, niin kuin minun joukkueissani keskimäärin tehdään. Uusi projekti ja perjantaina alkaa tosissaan. Siitä lähdetään rakentamaan, enkä usko että vuodessa tulee valmista, mutta kolmessa vuodessa, Vaskola miettii.

Sparta esitti viime kaudellakin iloista hyökkäyspeliä ja vaikka omissa kolisi välillä turhankin tiheästi, ei Vaskola lähde tähän suuria muutoksia tekemään.

– Minähän rakastan hyökkäyspeliä, Vaskola hymyilee.

– Kyllä me hyökkäämme reilusti. Minun pelityylini on ollut, että hyökätään kovaa ja vauhdilla. Puolustus hoituu sitten sivussa.  Jotkut muut joukkueet lähtevät rakentamaan varmasti puolustuksen kautta peliään, mutta me emme tee niin.

Spartassa on pelaajistossa tapahtunut jonkin verran muutoksia. Merkittävimpinä ehkä Linda Ratilainen ja Anu Riksman tulivat Vaskolan vanavedessä Dickenista ja Sirja Lassinharju puolestaan siirtyi BK-46:n riveihin.

Viime kauden neljäs sija ja puolivälierissä otettu voitto ÅIFK:sta vei Spartan välieriin. Sinne on ehdoton tavoite nytkin, kun pudotuspelit pelataan vain runkosarjan neljän parhaan kesken.

– Haluamme olla neljän parhaan joukossa. Unelmana olisi päästä pelaamaan kotipleijarit Pirkkolassa, Pirkkolassa olevaa vastustajaa vastaan, niin saamme heidät pois sieltä finaalipeleistä, Vaskola vinkkaa edellisen seuransa, yhteisen kotiareenan jakavan Dickenin suuntaan.

Runkosarjassa kaudella 2014-15: 4.
Pudotuspelit 2014-15: hävisi pronssiotteluissa SIF:lle yhteismaalein 35-48.

Seuratiedot ja pelaajalista:

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk