ÅIFK haki komean voiton GrIFK:sta

ÅIFK sai pitkän voitottoman putkensa poikki komeasti keskiviikkona, kun GrIFK kaatui vuoden viimeisessä SM-sarjan ottelussa Kauniaisissa selkein lukemin.

Turkulaisvieraat ottivat pelin haltuunsa alusta saakka ja Granin maalinteon ollessa melkoista tervanjuontia ero kasvoi tasaista tahtia. Ero oli kahdeksan maalia jo reilun 20 minuutin pelin jälkeen ja ÅIFK:n johto pysyi samana taukoon saakka.

Tauon jälkeen ÅIFK repäisi eron nopeasti jo 12 maaliin ja ottelu alkoi saada lopullista ratkaisuaan. Ero kävi parhaimmillaan jo 14 maalissa, mutta lopussa emännät pääsivät hiukan kaunistelemaan lukemia uhkaamatta kuitenkin selkeää vierasvoittoa.

Kotijoukkueen valmentaja Sebastian Aarnio näki parantamisen varaa ennen kaikkea oman maalin edustalla.

– Alussa puolustuksessa näkyi haluttomuutta auttaa vieruskaveria, eikä nytkään saatu pidettyä vastustajaa alle 25 tehdyn maalin rajan alla. Tätä ollaan joukkueessa puhuttu haamurajana, joka mahdollistaisi meille voittoja, Aarnio muistutti.

– Hyökkäyksessä silloin kun kimpassa tehtiin asioita, yleensä tuli maali. Muutoin kymmenkunta maalintekopaikkaa hassattiin. Pelaajien usko omaan tekemiseen tuntuu puuttuvan.

ÅIFK-valmentaja Besim Qerimi oli tyytyväinen voittoon ja totesi oman joukkueensa olleen tällä kerralla materiaalin puolesta paremmissa asemissa.

– Granilla oli tänään vähemmän pelaajia käytettävissä kuin meillä, vaikkakin meillä myös puuttui 4-5 pelaajaa loukkaantumisten, sairastumisten ja työesteiden vuoksi.

– Tänään oli meidän peli. Se rakentui pienistä asioista ja onnistumisista joilla on vaikutus kokonaisuuteen. Tämän vuoden tavoitteena oli saavuttaa 10 pistettä ja siinä jäimme yhdellä pisteellä vajaaksi. Se täytyy sitten vielä ottaa takaisin kevään puolella, Qerimi laskeskeli.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vei yksi ÅIFK:n monista onnistujista Carolina Pettersson.

– Ensimmäinen puoliaika oli parempi, enkä oikein tiedä miksi toinen ei sujunut niin hyvin. Puolustus toimi pelissä OK ja saatiin se toimimaan. Hienoa että saatiin paljon maaleja ja niin monelta eri tekijältä. Kiva että voitettiin nyt juuri ennen joulua ja mennään pelitauolle kunnon pisteillä, Pettersson iloitsi.

GrIFK – ÅIFK 17-27 (9-17)

Yleisöä:  92

Erotuomarit: Krister Illman, Alexander Wessberg

Maalintekijät:
Grankulla IFK: Carolina Rehnberg 5, Annika Andersson 4, Susanna Kaivola 3, Catharina Aspenström 2, Sophia Böckelman 2, Felicia Grönholm 1
Åbo IFK: Carolina Pettersson 5, Emilia Skön 5, Anna Harri 5, Matilda Bäcklund 3, Maren Preis 2, Heidi Kullberg 2, Heidi Symes 2, Anne Nieminen 1, Sofia Forss 1, Antonia Ahlbäck 1

Ulosajot:
Grankulla IFK: Sophia Böckelman 1 x 2min
Åbo IFK: Anna Harri 1 x 2min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Carolina Pettersson, ÅIFK
** Anna Harri, ÄIFK
* Carolina Rehnberg, GrIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk