ÅIFK otti arvokkaan voiton Spartasta

ÅIFK pysyi edelleen mukana taistelusta paikasta runkosarjan neljän parhaan joukossa otettuaan sunnuntaina erittäin tärkeän voiton Spartasta maalein 29-26.

ÅIFK oli terävämpi avausminuuteilla ja otti ottelussa johdon haltuunsa. Sparta pääsi pian peliin mukaan ja avausjakson puolivälissä oltiin lukemissa 6-6. Sparta kävi jo kolmen maalin johdossakin, mutta turkulaiset kirivät taukoa kohden ja tauon viettoon lähdettäessä vierasjohto oli vain yksi maali.

Tauon jälkeen ÅIFK käänsi pelin puolestaan niukasti edukseen ja kasvatti johtonsa parhaimmillaan neljään maaliin viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa. Sparta kiri vielä maalin päähän, mutta ÅIFK väänsi tarvittavat maalit lopussa ja vei tärkeät pisteet.

ÅIFK-valmentaja Besim Qerimi oli ennen kaikkea joukkueensa asenteeseen erittäin tyytyväinen.

– Kaikki satsasivat täysillä, nyt oli enemmän malttia pelissä. Saimme asioita parempaan suuntaa, edelleen paljon töitä tarvitsee tehdä. Nyt oli oikea taisteluhenki ja kaikki antoivat kaikkensa, silloin pisteitä tulee, Qerimi suitsutti.

– Saimme tehtyä maaleja vaikka Anna [Harri] erikoisvartioitiin.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskola sen sijaan ei omiaan juuri silitellyt.

– Vaikka oikea pakki puuttui, kyllä vasempien pakkien tulisi saada edes jotain aikaiseksi. Nyt se oli semmoista surffausta. Turku pelasi hyvän pelin ja ansaitsi kaksi pistettä, Vaskola tunnusti.

– Tarvitsen yhden maaleja tekevän vasuripakin.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin nappasi kahdeksan maalia heittänyt ÅIFK:n Carolina Pettersson.

– Oli kiva pelata ja meillä oli parempi yhteispeli kuin aikaisemmin. Tuntui hyvältä onnistua, Pettersson totesi iloisena.

ÅIFK – Sparta 29-26 (13-14)

Yleisöä: 88

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson & Jan Rönnberg

Maalintekijät:
ÅIFK: Carolina Pettersson 8, Matilda Bäcklund 7, Anna Harri 5, Emilia Skön 3, Sofia Forss 2, Pettersson Sara 2, Malin Gullqvist 1, Heidi Kullberg 1
Sparta: Ella Holopainen 8, Sara Jäntti 6, Anniina Nyholm 4, Anu Riksman 3, Linda Ratilainen 2, Petra Gostowski 2, Raita Heiskanen 1

Varoitukset:
ÅIFK: Matilda Bäcklund, Emilia Skön
Sparta: Raita Heiskanen, Ella Holopainen

Ulosajot:
ÅIFK: Matilda Bäcklund
Sparta: Raita Heiskanen, Ella Holopainen x2, Erika Tanner x2

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** ÅIFK Carolina Pettersson
** Sparta Ella Holopainen
* ÅIFK Linnea Back

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk