ÅIFK:n vahva alku liikaa GrIFK:lle

ÅIFK:n ja GrIFK:n välisen ottelun ratkaisu lauantaina nähtiin pitkälti jo alussa emäntien karattua heti selvään johtoon.

ÅIFK:n alku oli todellinen tyrmäysisku vieraille, sillä numerot olivat reilun 12 peliminuutin jälkeen peräti 9-0. Alun jälkeen otteet tasaantuivat, mutta Grani ei juuri päässyt kaventamaankaan ja tauolla ÅIFK:n johto oli kymmenen maalia.

Toisella puoliajalla ero oli parhaimmillaan jo 13 maalia, mutta vieraat pelasivat pää pystyssä ottelun loppuun saakka ja kavensivat eroa selkeästi voittaen lopulta toisen puoliajan kahdella maalilla.

ÅIFK-valmentaja Besim Qerimi näki ottelussa paljon positiivista.

– Ensimmäinen puoliaika oli ihan ok, me liikuimme hyvin ja pelasimme hyvin. Toisella puoliajalla teimme turhia virheitä, mutta tärkeintä oli kuitenkin saada kaikki pelaajat kentälle, ja siinä onnistuimme, Qerimi totesi tyytyväisenä.

GrIFK:n valmentaja Sebastian Aarnio jäi manaamaan ottelun alkua.

– Aloitimme katastrofaalisesti. 17 päästettyä maalia ensimmäisellä puoliajalla on ihan liikaa. Toinen puoliaika oli ihan ok, vaikka ÅIFKn koko penkki pääsi käymään kentällä, mutta pysymme hyvin heidän vaihtopenkkinsä rinnalla.

– Kunhan pitää sisäänpäästetyt maalit 25:n alle, pitäisi olla mahdollisuus voittoon, ja senhän me teimme tänään, mutta ehkä olisi aika harjoitella hyökkäystä, Aarnio mietti.

Vakuuttavimman pelaajantittelin nappasi ÅIFK:n kokenut Anna Harri .

– Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, pelasimme hyvällä kärsivällisyydellä, ja otimme hyvän etumatkan jotta voitiin ottaa rauhallisemmin toisella puoliajalla. Oli tosi hyvä että voitimme, pisteet olivat meille tärkeät, Harri mietti.

ÅIFK – GrIFK 24-16 (17-7)

Yleisöä: 110

Erotuomarit: Mikael Lindroos ja Jan Rönnberg

Maalintekijät:
ÅIFK: Anna Harri 6, Carolina Pettersson 4, Malin Gullqvist 3, Sofia Forss 3, Emilia Skön 3, Kaisa Lappi 1, Matilda Bäcklund 1, Heidi Kullberg 1, Antonia Ahlbäck 1, Emilia Dahl 1
GrIFK: Sophia Böckelman 7, Susanna Kaivola 3, Fanny Axberg 2, Annina Nystén 2, Felicia Grönholm 1, Lina Lundqvist 1

Varoitukset:
ÅIFK: Anna Harri, Heidi Kullberg, Onay Sari
GrIFK: Felicia Grönholm, Lina Lundqvist

Ulosajot:
ÅIFK: Carolina Pettersson, Anna Harri, Emilia Skön
GrIFK: Felicia Grönholm, Sophia Böckelman

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Anna Harri, ÅIFK
** Sophia Böckelman, GrIFK
* Malin Gullqvist, ÅIFK

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk