ÅIFK:n vahva toinen jakso liikaa Spartalle

Sparta näytti avausjaksolla olevan matkalla kohti avausvoittoa kauden 2015-16 SM-sarjassa, mutta vierailija ÅIFK:n toisen jakson vahva kymmenminuuttinen käänsi tilanteen ja ottelu päättyi niukkaan vierasvoittoon.

Sparta aloitti ottelun terävästi ja siirtyi nopeassa tahdissa 4-0 johtoon, eikä ote lipsunut avausjakson aikana sen jälkeenkään. ÅIFK sai vaikean alun jälkeen paremmin otteesta kiinni, mutta Sparta venytti eron taukoon mennessä kuuteen maaliin.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä pelattu. Sparta johti toisen jakson alussa turvallisen tuntuisesti seitsemällä maalilla, kun alkoi ÅIFK:n huima nousu. Vieraat kuroivat eroa kiinni maali maalilta ja veivät vajaan kymmenminuuttisen peräti 9-0 nousten johtoon ottelussa. Sparta pääsi vielä peliin kiinni, mutta ei onnistunut enää nousemaan vieraiden rinnalle ja pisteet matkasivat Turkuun.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskola puki sanoiksi sen, minkä numerotkin kertoivat.

–  Peli oli meillä ihan hyvin  hallussa ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puoliajalla hyökkäyspeli jäi koppiin. ÅIFK:n maalivahdin 29 torjuntaa piti vastustajaa pystyssä toisen  puoliajan, Vaskola antoi tunnustusta ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi nimetylle Vanja Radicille.

– Raita Heiskanen pelasi ensimmäisen  puoliajan hyvin ja Linda Ratilainen toisen.

Radic itse korosti tahdon merkitystä.

–  Aloitimme tänään vähän  hitaasti, mutta pelin aikana teimme sitten sen, mitä pitkin. Tärkeintä on, että pelasimme sydämellä ja jätimme sydämemme kentälle.

ÅIFK-luotsi Besim Qerimi muistutti, että peli saattaa kääntyä nopeastikin täysin päälaelleen.

– Tänään oli meidän päivämme  ja onnistuimme paremmin. Toinen puoliaika oli hyvää taistelua ja onnistuimme. Käsipallo on tällaista ja onni voi kääntyä toiseen suuntaan, nyt meni näinpäin. Tytöt taistelivat hyvin, kiitos siitä heille, Qerimi sanaili.

Sparta – ÅIFK 19-21 (12-6)

Yleisömäärä: 69

Erotuomarit: Harri Nieminen – Markku Tuominen

Maalintekijät:
Sparta: Raita Heiskanen 8, Linda Ratilainen 3, Ella Holopainen 3, Anu Riksman 2, Petra Gostowski 2, Alexandra Ojala 1
ÅIFK: Carolina Pettersson 5, Sara Pettersson 4, Anna Harri 4, Matilda Bäcklund 3, Emilia Skön 3, Moa Martin  2

Varoitukset:
Sparta: Ella Holopainen, Ann-Victoria Vuorinen, Anu Riksman
ÅIFK: Anna Harri 2, Emilia Skön

Ulosajot:
Sparta: –
ÅIFK: Matilda Bäcklund

LähiTapiola-tähdet:
*** Vanja Radic, ÅIFK
** Raita Heiskanen, Sparta
* Emilia Skön, ÅIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!