Dicken vei ensimmäisen finaalin

Dicken ja HIFK aloittivat SM-sarjan finaalitaistelut keskiviikkona Pirkkolassa. Dicken otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen 24-17 (12-8)-voitolla.

Dicken lähti kotikentälleen vahvasti ja otti alusta saakka hienoisen hallinnan itselleen. Dicken pääsi erän puolivälierässä repäisemään neljän maalin jakson ja kasvatti eron viiteen maaliin, kun HIFK kilpistyi kerta toisensa jälkeen Sonja Koskisen torjuntoihin ja epäonnistuneisiin ratkaisuihin. HIFK:lla olikin yli kymmenen minuuttia pitkä kuiva kausi, mutta toisessa päässä erinomaisesti torjunut Alexandra Olsson piti HIFK:n mukana pelissä. Dickenille tuli kymmenen minuuttia ennen taukoa jobinpostia, kun Martina Genberg loukkaantui eikä pystynyt jatkamaan peliä. Eroa tauolla oli neljä maalia Dickenin hyväksi.

HIFK tuli toiselle puoliajalle sisukkaasti ja pääsi kahden maalin päähän Johanna Hillin maaleilla, mutta Dicken ei antanut HIFK:n kirin häiritä, vaan vastasi neljällä peräkkäisellä maalilla ja nosti eron kuuteen. Siitä HIFK ei enää toipunut ja näin Dicken kirjasi nimiinsä ensimmäisen finaalin lukemin 24-17 (12-8).

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Ainoa huolenaihe oli Genbergin loukkaantuminen.

– Tasapainoinen ottelu meiltä. Odotan mielenkiinnolla seuraavaa ottelua Urheilutalolla, jossa kenttä on pienempi. Toisaalta olemme menestyneet siellä hyvin viime aikoina. Marre Genbergin polven loukkaantuminen ei ole toivottavasti vakava. Mielestäni pallottoman pelaajan voimakkaaseen työntämiseen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Se ei ole sääntöjen mukaista, Hivert pohti ottelun jälkeen.

HIFK-valmentaja Anette Tallqvist muistutti ottelusarjan olevan vielä kesken.

– Ottelusarja on nyt 1-0 vastustajalle. Sarja on alussa, kolme voittoa tarvitaan. Ottelun alun tekniset virheet vähän harmittavat. Jännitystä kai.

Erinomaisesti Dickenin maalilla torjunut Koskinen iloitsi voitosta ja toivoo joukkueen jatkavan samaan malliin lauantaina.

– Tuntuu tosi hyvältä, nyt voidaan nauttia vähän aikaa. Seuraava peli tulee lauantaina, silloin pitää olla valmiina, koska kova peli tulossa. IFK:n kotikenttä on pienempi, kuin Pirkkolassa. Se aiheuttaa joitain taktisia muutoksia ja pitää sopeuttaa peliä sen mukaan. Toivottavasti Dicken-kannattajat löytävät Urheilutalolle lauantaina, niin saadaan yhtä hyvä kannustus kuin tänään.

Dicken johtaa otteluvoiton 1-0. Seuraava finaali on edessä lauantaina.

Dicken-HIFK 24-17 (12-8)
Maalintekijät
Dicken: Lillqvist Betina 7, Ahlroth Alexandra 6, Näräkkä Annika 3, Lindholm Anna 2, Gammals Jessika 2, Salokivi Tove 1, Nylund Karolina 1, Koskinen Sonja 1, Kankainen Kiira 1
HIFK: Hilli Johanna 9, Cainberg Linda 4, Ax Kathlen 3, Friman Petra 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Koskinen Sonja Dicken 3
Böckelman Carolina Dicken 2
Hilli Johanna HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Lillqvist Betina 1 x 2 min
HIFK: Berg Victoria 1 x 2 min, Väyrynen Ida 1 x 2 min

Erotuomarit: Skogberg Johan – Rönnberg Jan

Yleisöä: 313

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk