GrIFK kukisti Atlaksen jumbofinaalissa

GrIFK:n jo pitkäksi venynyt tappioputki katkesi lauantaina, kun kauniaislaiset kaatoivat tasaisessa kamppailussa kotonaan Atlaksen.

Kotijoukkue GrIFK aloitti vahvemmin, mutta osat kääntyivät nopeasti ja Atlas siirtyi jo kolmen maalin johtoon ennen kuin kotijoukkue kiri tasoihin. Tasatahtia edettiinkin miltei taukoon saakka, kunnes Grani sai nykäistyä parin maalin kaulan.

Toisella puoliajalla Atlas hivuttautui jälleen rinnalle ja vielä vajaa kahdeksan minuuttia ennen loppua oltiin tasalukemissa. Tämän jälkeen Grani kuitenkin hivuttautui jälleen johtoon ja pystyi pitämään siitä kiinni loppuun saakka.

Granin päävalmentaja Sebastian Aarnio oli erittäin hyvillä mielin ottelun jälkeen. Pisteet maistuivat ja peliesityksessä oli paljon positiivista.

– Jälleen alle 25 päästettyä maalia ja sillä voidaan voittaa. Saatiin taistella koko ottelun 60 minuuttia. Välillä nukahdellaan ja välillä pelataan loistavasti. Kiva, että ensimmäisessä naisten SM-sarjaottelussaan pelannut Ingrid Degerth onnistui pelissä odotetusti ja joukkueeseen saatiin takaisin tarvittavaa leveyttä peliin. Kaiken kaikkiaan jokainen pelaaja onnistui tänään, Aarnio kiitteli.

– Kokonaisuutena tämä oli hieno peli. Puolustus saa tänään kouluarvosanana lähes kympin. Hyökkäyksessä on vähän enemmän kehitettävää. Kun vastustaja puolustaa aggressiivisesti, menee joukkueella hetkittäin ikään kuin sormi suuhun, eikä toimivaa ratkaisua tilanteeseen tunnu löytyvän. Hyökkäystä päästään kuitenkin vielä kunnolla parantamaan, sillä tällä kaudella joukkue ei ole vielä hyökkäystä harjoitellut.

Atlas-valmentaja Tomi Salminen oli puolestaan täysin päinvastaisissa tunnelmissa. Tulos harmitti ja esitys kentällä vähintään yhtä paljon.

– Heti pelin jälkeen olevalle tunteelle ei löydy sanoja. Tämä oli joukkueen, jollei koko kauden, niin ainakin tämän vuoden pohjanoteeraus. Tehtiin asioita päinvastoin kuin mitä oli ohjeistettu tekemään. Tunnustus kotijoukkueelle joka piti pintansa loppuun asti. Aiemmin kaudella nämä keskinäiset pelit ovat kääntyneet meille lopussa. Tässä pelissä kaikki meni pieleen, Salminen paukutti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut GrIFK:n Carolina Rehnberg näki ratkaisun tulleen lopulta puolustuksen kautta.

– Peli oli tosi tasainen. Jäätiin vähän vielä Atlaksen vauhtiin. Alussa oli haasteita puolustuksessa Atlaksen viivan kanssa, mutta kun se asia saatiin kuntoon, alkoi puolustus toimia. Meillä oli aika paljon ulosajoja joukkueessa ja pelattiin alivoimaminuutteja, jolloin Atlas sai tehtyä helppoja maaleja. Maalivahtipeli kuitenkin toimi ja varsinkin lopussa Minttu (Wilhelmiina Wolff) onnistui torjunnoissa hienosti, Rehnberg sanoi.

GrIFK – Atlas 23-19 (12-10)

Yleisöä:  122

Erotuomarit: Johan Skogberg, Robin Carlsson

Maalintekijät:
Grankulla IFK: Sophia Böckelman 6, Carolina Rehnberg 6, Ingrid Degerth 4, Susanna Kaivola 4, Catharina Aspenström 2, Annina Nyström 1
Atlas: Neea Heerman 6, Carla Olenius 5, Kristina Helaskoski 2, Johanna Lyytinen 2, Adriana Jakimova 2, Anu Pihlström 1, Salla Holopainen 1

Ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
Grankulla IFK: Sophia Böckelman 1 x 2min, Annika Andersson 3 x 2 min (sulkeminen)
Atlas: –

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Carolina Rehnberg, GrIFK
** Catharina Aspenström, GrIFK
* Kristiina Helaskoski, Atlas

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk