HIFK puristi niukan voiton GrIFK:sta

GrIFK pisti lauantaina HIFK:n tiukoille kotiottelussaan, mutta vieraiden rutiini riitti lopulta niukkaan voittoon kolmen maalin erolla.

Alkuminuuttien jälkeen HIFK alkoi saada paremmin otetta pelistä, mutta GrIFK roikkui tiukassa tuntumassa. 17. minuutilla oltiin tasatilanteessa ja vaikka HIFK tämän jälkeen taas tahtipuikkoa pitikin, olivat numerot tauolle mentäessä jälleen tasan.

Toisen puoliajan alussa maalit olivat todella kortilla, mutta vähitellen HIFK alkoi hivuttautua karkumatkalle ja jakson puolivälissä eroa oli jo kuusi maalia. Grani puristi vielä kolmen maalin päähän, mutta lähemmäs kiri ei riittänyt ja pisteet matkasivat Helsinkiin.

Granin päävalmentaja Sebastian Aarnio oli moneen asiaan tyytyväinen tappiosta huolimatta.

– Tyytyväisiä ollaan, että oli vain 23 päästettyä maalia. Joukkueen oma tavoite, alle 25 maalin haamuraja, alittui. Pelissä oli meillä synkkiä ajanjaksoja, esim. rankkari ohi ja ylivoima joka hävitään 0-3 ja se on liian huono. Ottelussa näkyi joukkueen kapeus materiaalissa ja väsymys iski loppua kohti, Aarnio mietti.

– Pieni uskon puute paistaa läpi, kun on tasainen matsi ja pitäisi pystyä nostamaan tahtotilaa korkeammalle, jotta päästäisiin johtoasemassa pelaamaan.  Suomen Cupin voittanut HIFK:kaan ei tänään pelannut omalla tasollaan. Parempi kuitenkin voitti. Huomenna uusi ottelu ja joukkueen pitää pelata vähintäänkin samaa tasoa.

HIFK-luotsi Birgitta Lindholm totesi puolestaan esityksen jättäneen paljon parantamisen varaa.

– Joulutauko ei selkeästi tehnyt joukkueelle hyvää. Tauolla meillä ei treenattu pallolla, vaan keskityttiin fysiikkaharjoitteisiin. Tämä ei sitten meillä toiminut toivotusti. Grani antoi hyvän vastuksen, mutta onneksi saatiin puserrettua voitto.

– En anna kiitettävää arvosanaa pelaajille ja meillä on paljon parannettavaa. Joukkueen pitää keskittyä jatkossa enemmän omaan tekemiseen. Pelatessa täytyy olla mukana kokoajan, eikä herpaantua hetkeksikään vaan olemaan kentällä. Muutoin keväästä tulee äärettömän pitkä, mikäli jatketaan näin pelaamista, Lindholm totesi.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vei yhdeksän maalia HIFK:lle heittänyt Lotta Kulju.

– Tasainen matsi. Pelasimme vähän huolimattomasti 1. puoliajan. Meillä ei ollut ihan sitä tahtotilaa, mistä oltiin ennen peliä sovittu. Grani on kova joukkue, eikä heitä vastaan voi tulla vain pelailemaan. Asenteen pitää olla kohdillaan, Kulju painotti.

– 2. puoliaika tuntui hyvältä pelata. Positiivista oli, että saimme pidettyä 2. puoliajan johtoaseman loppuun asti. Seuraava ottelu on ensi torstaina. Sitä ennen on parit treenit ja latautuminen seuraavaan otteluun.

GrIFK – HIFK 20-23 (12-12)

Yleisöä: 135

Erotuomarit: Halina Lehto ja Jonna Pakarinen

Maalintekijät:
GrIFK: Carolina Rehnberg 8, Sophia Böckelman 4, Annika Andersson 3, Susanna Kaivola 2, Catharina Aspenström 1, Annina Nyström 1, Lina Lundqvist 1
HIFK: Lotta Kulju 9, Carolina Byman 3, Ida Väyrynen 3, Johanna Hilli 2, Hanna Salo 1, Petra Friman 1, Rosanna Rouhiainen 1, Annamari Jääskeläinen 1, Mari Paukku 1

Ulosajot:
GrIFK: Annina Nyström 1 x 2min, Annika Andersson 1 x 2min
HIFK: Petra Friman 1 x 2min, Annamari Jääskeläinen 1 x 2min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Lotta Kulju, HIFK
** Alexandra Olsson, GrIFK
* Carolina Rehnberg, GrIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk