HIFK nousi voittoon ensimmäisessä finaalissa

HIFK:n vahva toinen puoliaika siivitti joukkueen voittoon SM-sarjan ensimmäisessä finaaliottelussa lauantaina. Dicken kaatui Pirkkolassa kolmen maalin erolla.

Dicken otti hienoisen otteen pelistä alusta saakka ja johti niukasti, kunnes nykäisi jakson puolivälissä lukemista 7-5 numeroihin 12-6. Pari aikalisää teki kuitenkin tehtävänsä, HIFK sai juonen päästä kiinni ja kavensi eron nopeassa tahdissa kahteen maaliin. Puoliajan loppu edettiin tasatahtia ja Dicken johti tauolla samalla kahden maalin erolla.

Heti tauon jälkeen Dicken venytti johtonsa neljään maaliin, mutta HIFK kuroi jälleen eron umpeen ja tasatahtia edettiin aina viimeisen kymmenminuuttisen alkuun saakka. HIFK:n viiden peräkkäisen maalin putki käänsi pelin vieraille, eikä Dicken enää pystynyt vastaamaan tähän, vaan HIFK nappasi avausvoiton.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert oli ottelun jälkeen tyytyväinen lähinnä finaalien pelitapaan ja myönsi HIFK:n riisuneen joukkueen aseista.

– On hyvä, että vuonna pelataan paras seitsemästä ottelusta, sillä luulin että olimme valmiita, mutta silti HIFK:n puolustus oli meille ongelmallinen, Hivert totesi.

– Mennään aina takaisin siihen että pelaajien pitää sopeutua jokaiseen tilanteeseen. Yritimme ratkaista ongelman, mutta emme onnistuneet. Silti tilanne on ok, kultamitali vaatii neljää voittoa.

HIFK:n päävalmentaja Birgitta Lindholm iloitsi pelin paranemisesta ottelun edetessä ja toki sen tuomasta palkinnosta.

– Ottelun alku oli vaikea, vaikka olimme valmistautuneet hyvin. Pelimme oli tahmeaa. Ottelun edetessä saimme oman pelimme kulkemaan, sekä puolustus että hyökkäys paransivat otteitaan ja pystyimme pitämään oman tasomme yllä. Se toi voiton tänään, Lindholm kiteytti.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin nappasi kentän korkeimman maalimäärän tililleen kirjannut HIFK:n Johanna Hilli.

– Oli hyvä että pystyimme kääntämään ottelun jo melko aikaisessa vaiheessa. Se, että laitoimme heitot maaliin ja saimme puolustuksemme pitämään, vei voittoon. Nyt on kiinnostavaa nähdä miltä seuraavat ottelut näyttävät, Hilli mietti.

SM-sarjan 1. finaali:

Dicken – HIFK 22-25 (14-12)

HIFK  johtaa finaalisarjaa 1-0. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Seuraava ottelu: Ti 12.4. klo 19.15 HIFK-Dicken, Helsingin Urheilutalo

Maalit:
Dicken: Betina Lillqvist 7, Carolina Böckelman 4, Alexandra Ahlroth 3, Tove Salokivi 3, Jessika Gammals 2, Martina Genberg 1, Anna Lindahl 1, Annika Näräkkä 1
HIFK: Johanna Hilli 8, Linda Cainberg 6, Kathlen Ax 3, Lotta Kulju 3, Ida Väyrynen 2, Silja Borgarsdóttir Sandelin 1, Ida Bruun 1, Carolina Byman 1

Ulosajot:
Dicken: –
HIFK: Ida Väyrynen 2×2 min.

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Johanna Hilli, HIFK
** Betina Lillqvist, Dicken
* Matilda Björkqvist, HIFK

Yleisöä: 361

Erotuomarit:  Harri Nieminen – Markku Tuomi

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk