Sparta karkasi Atlakselta toisella puoliajalla

Atlas pisti lauantain iltapäiväottelussa emännilleen Spartalle tiukasti kampoihin reilut 40 minuuttia, mutta lopussa Sparta karkasi selkeään voittoon.

Ottelun alku kulki tasaisissa merkeissä johdon vaihdellessa puolelta toiselle ja vielä 20 minuutin jälkeen oltiin tasalukemissa 9-9. Tästä Sparta nykäisi reilun neliminuuttisen puhtaasti 5-0 ja eteni sitä myötä neljän maalin taukojohtoon.

Atlas ei ollut kuitenkaan luovuttanut, vaan kuroi eroa umpeen nousten jo maalin päähän. Tämän jälkeen Sparta kuitenkin muurasi puolustuksensa täysin umpeen ja alkoi hivuttautua ratkaisevasti karkumatkalle. Atlas jäi maaleitta yli 17 minuutiksi ja Sparta otti lopulta voiton suhteellisen selvin numeroin.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskola nostikin ratkaisun avaimeksi nimenomaan joukkueensa puolustuspelaamisen.

– Joukkue pelasi ihan hyvää hyökkäys- ja puolustuspeliä, ja näki, että pelaajilla oli hauskaa, Vaskola viittasi paineettomiin lähtökohtiin.

– Toisella puoliajalla pidimme 17 minuuttia nollapeliä, kun tiivistimme puolustustamme. Peli ratkesi siihen. Puolustuksestamme kertoo jotain myös se, että vastustajalta vain kolme pelaajaa teki pelimaaleja. Nyt katseemme on jo kohti keskiviikon HIFK-peliä.

”Kivasta pelaamisesta” puhui myös ottelun vakuuttavin pelaaja, Spartan Sara Jäntti.

– Oli kiva pelata, kun pelillä ei ollut meidän kannaltamme enää merkitystä. Saimme pelata ilolla ja kaikki saivat myös onnistumisen kokemuksia. Tämä oli juuri sitä, mitä halusimme. Välillä oli vähän huolimattomuusvirheitä, mutta hauskaa oli kaikesta huolimatta, Jäntti sanaili.

Atlas-luotsi Tomi Salminen puolestaan jäi harmittelemaan otteen katoamista.

– Toisen puoliajan tekniset virheemme olivat niin järkyttäviä, että meillä ei ollut mahdollisuuksia Spartan tasoista joukkuetta vastaan. Sparta ansaitsi voittonsa, tunnusti Salminen.

Sparta – Atlas 26-20 (16-12)

Yleisömäärä: 92

Erotuomarit: Jan Helander, Johan Skogberg

Maalintekijät:
Sparta: Sara Jäntti 7, Anu Riksman 5, Linda Ratilainen 5, Anniina Nyholm 3, Ella Holopainen 2, Linda Melanen 2, Ann-Victoria Vuorinen 1, Raita Heiskanen 1
Atlas: Kristiina Helaskoski 6, Isa Jauhiainen 6, Emmi Högbacka 4, Adriana Jakimova 4,

Varoitukset:
Sparta: Anu Riksman, Raita Heiskanen
Atlas: Katja Lindqvist, Johanna Lyytinen, Isa Jauhiainen

Ulosajot:
Sparta: Raita Heiskanen, Linda Melanen
Atlas: Katja Lindqvist, Johanna Lyytinen, Isa Jauhiainen 2

LähiTapiola-tähdet:
*** Sara Jäntti, Sparta
** Anu Riksman, Sparta
* Kristiina Helaskoski, Atlas

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk