Sparta kukisti ÅIFK:n selvin numeroin

Sparta jatkoi voittoputkeaan SM-sarjassa lauantaina, kun Pirkkolassa vieraillut ÅIFK kaatui vakuuttavan esityksen jälkeen selvin numeroin.

Sparta kiskaisi heti alkuun taululle 4-0-johdon, eikä johtoasemasta tämän jälkeen enää luopunutkaan. Vielä 19. minuutilla ÅIFK käväisi kolmen maalin tuntumassa, mutta taukoon mennessä Spartan johto oli venähtänyt seitsemään maaliin.

Toisessa erässä sama tahti jatkui ja Sparta kasvatti johtonsa vähitellen yli kymmeneen maaliin. Loppuminuuteilla Sparta vain komisteli voittolukemiaan ja ÅIFK jäi aivan lopun kahdesta kavennusmaalistaan huolimatta vain 15 tehtyyn maaliin.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi antoi täyden tunnustuksen emäntäjoukkueelle.

– Sparta oli tänään parempi, me pelasimme huonosti. Teimme paljon teknisiä virheitä ja Sparta juoksi meidän yli. Spartalla oli myös laajempi materiaali, ja meillä oli kolme pelaajaa poissa, mm. Anna Harri. Tilanne nyt Spartan ja meidän välillä on 1-1, Qerimi laskeskeli.

Sparta-luotsi Jani Vaskola nosti esille ennen kaikkea vahvan puolustuspelaamisen voiton avaimena.

– Luimme tänään puolustuksessa hyvin, mitä vastustaja tekee ja Suvi tilkitsi maalissa loput. Keskustelimme ennen peliä viimeistelyn tärkeydestä ja että maaleja pitää tehdä enemmän. Nyt alamme onnistua siinäkin, Vaskola totesi tyytyväisenä.

Sparta-maalivahti Suvi Erhovaara kuittasikin ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin.

– Lähdimme kaikki hyvällä asenteella tänään peliin. Tsemppasimme hyvin ja pelasimme hyvällä asenteella. Tänään oli kiva pelata, Erhovaara iloitsi.

Sparta – ÅIFK 27-15 (13-6)

Yleisöä: 105

Erotuomarit: Markku Niemi, Harri Tuominen

Maalintekijät:
Sparta: Petra Gostowski 4, Ella Holopainen 4, Inka Jäntti 4, Raita Heiskanen 3, Linda Melanen 3, Linda Ratilainen 3, Elisa Manninen 3, Anniina Nyholm 2, Sara Jäntti 1
ÅIFK: Matilda Bäcklund 7, Carolina Pettersson 3, Emilia Skön 2, Anne Nieminen 1, Julia Symes 1, Antonia Ahlbäck 1

Varoitukset:
Sparta: Linda Ratilainen, Inka Jäntti, Linda Melanen
ÅIFK: Carolina Pettersson, Heidi Kullberg, Onay Sari

Ulosajot:
Sparta: Linda Melanen
ÅIFK: Carolina Pettersson

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Suvi Erhovaara, Sparta IF
** Matilda Bäcklund, ÅIFK
* Ella Holopainen, Sparta IF

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk