Sparta viime hetkillä voittoon BK-46:sta

Sparta ja BK-46 järjestivät sunnuntaina Pirkkolassa melkoisen jännitysnäytelmän, joka ratkesi emäntien eduksi vasta aivan viime sekunneilla.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla johto vaihteli puolelta toiselle, mutta kaikkiaan edettiin hyvin tasaisesti. Ero ei missään vaiheessa kasvanut yli kahden maalin suuntaan eikä toiseen ja tauolla BK johti yhden maalin erolla.

Toinen puoliaika alkoi niin ikään tasaisena, mutta vähitellen Sparta hivuttautui neljän maalin johtoon. Viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa vieraat olivat nousseet kuitenkin taas rinnalle. Tasatahtia edettiin aina päätössekunneille saakka, kunnes Inka Jäntti viime hetken maalillaan ratkaisi voiton emännille.

BK-luotsi Thomas Holmbergille jäi hampaankoloon erotuomariratkaisuista.

– Tasainen peli, mutta viimeinen maali ei ollut maali, Holmberg murahti.

– Tytöt taistelivat hyvin. Alussa oli vähän vaikeuksia, tämä oli ensimmäinen peli 1,5 kuukauden tauon jälkeen. Peli oli hermostunutta alussa, mutta vähitellen saimme sen käyntiin.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskola nosti myös esille tauon vaikutuksen.

– Neljän viikon pelaamattomuus näkyi, peli ei ollut tänään ihan terävintä. Karjaata vastaan on aina tiukkaa ja hauskaa pelata, nyt summeri ratkaisi pelin meille. Raita (Heiskanen) pelasi tänään hyvän pelin ja Ella (Holopainen) puolusti hyvin. Nämä olivat meille tärkeät kaksi pistettä.

Spartan Raita Heiskanen vei ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin.

– Peli oli tänään epätasaista, paljon hyvää ja huonoa, mutta ailahtelevaa. Tänään meni tiukille, mutta onneksi Inka (Jäntti) ratkaisi pelin viime hetkellä, Heiskanen kertasi.

Sparta – BK-46 27-26 (12-13)

Yleisöä: 96

Erotuomarit: Glantz Julia, Laaksonen Annika

Maalintekijät:
Sparta: Inka Jäntti 7, Raita Heiskanen 6, Sara Jäntti 5, Petra Gostowski 3, Ella Holopainen 2 Linda Ratilainen 2 , Elisa Manninen 2
BK-46: Pamela Dergerman 6, Sirja Lassinharju 5, Elin Sjölund 3, Sofie Lindholm 3, Jenny Löf 3, Heidi Sjöberg 2, Linda Sjöblom 2, Sofia Silén 1, Josefin Aaltonen 1

Varoitukset:
Sparta: Ella Holopainen, Anu Riksman, Inka Jäntti
BK-46: Pamela Degerman, Jenny Löf, Sirja Lassinharju

Ulosajot:
Sparta: Linda Ratilainen, Sara Jäntti, Inka Jäntti x 2
BK-46: Sofia Silén

LähiTapiola- tähdet:
*** Raita Heiskanen, Sparta
** Pamela Degerman, BK-46
* Sara Jäntti, Sparta

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk