Finaalit käynnistyvät keskiviikkona

SM-sarjan finaalisarja käynnistyy keskiviikkona, kun Dicken ja HIFK iskevät yhteen.

Joukkueet ovat hallinneet SM-sarjaa tällä kaudella ja ovat kokeneet ainoat tappionsa toisilleen. Runkosarjassa Dicken voitti joukkueiden avauskierroksen ottelun, mutta HIFK kuittasi tappion toisella kierroksella. Ylemmässä jatkosarjassa voitot jälleen tasattiin, kun Dicken vei ensimmäisen ottelun ja HIFK toisen. Joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupin välierässä ja tuolloin Dicken oli vahvempi edeten aina cup-mestaruuteen saakka.

Dicken on voittanut kaksi edellistä mestaruutta, joten HIFK:n leirissä janotaan mestaruutta.

– Olemme täysin kykyneväisiä voittamaan Dickenin tänä vuonna. Olimme sitä jo viime vuonna. Silloin pystyimme tekemään sen kahdessa pelissä ja loppu oli mitä oli, HIFK:n apuvalmentaja Annette Tallqvist viittasi viime vuoden finaalisarjaan Yle Sportenin sivuilla.

Tallqvist lähtee luottavaisena finaalipeleihin.

– Meidän osalta voiton, että leveä materiaalimme ja toivottavasti kova puolustuksemme ovat asioita joita voimme hyödyntää ottelusarjassa.

Dicken voitti kaksi edellismestaruutta ja sitä ennen HIFK vei kolme mestaruutta peräkkäin. HIFK on ollut Dickenin finaalivastuksensa myös kahtena edellisvuonna, joten HIFK:lla on valtava halu revanssiin.

– Olemme todella, todella nälkäisiä. Meillä on yksi tavoite ja se on mestaruus tänä vuonna, HIFK:n Petra Friman toteaa Yle Sportenilla.

Ensimmäinen finaali Pirkkolassa alkaa kello 19.15. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

VeikkausTV ja Hufvudstadsbladet esittävät ottelun suorana lähetyksenä.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk