Länsi-Uudenmaan derby lauantaina

Lauantaina pelataan kauden ensimmäinen Länsi-Uudenmaan derby, kun BK-46 ja SIF ottavat yhteen.

Kotijoukkue BK-46 on voittanut neljästä pelaamastaan ottelustaan tällä kaudella neljä. Viime kierroksella tuli pahasti takkiin, kun Dicken kävi hakemassa pisteet Karjaalta 33-13-voitolla. Reilusta tappiosta huolimatta BK-46:n päävalmentaja Thomas Holmberg näki ottelun opettavaisena kokemuksena joukkueelle.

– Nuoret likat ottivat sinänsä ihan hyvin vastuuta ja tällaisista peleistä pitää vain oppia. Korkeaa puolustusta vastaan on vain pysyttävä liikkeessä ja kerättävä vauhtia päälle jo ennen kuin saa pallon haltuun. Eikä niin kuin nyt usein tapahtui, että lähdettiin paikaltaan omasta vauhdista yrittämään 1vs.1 ohi. Se on tuhoon tuomittu tie. Ja het kun pääsee puolustajastaan vähän ohi, niin pitäisi hyökätä suoraan kohti maalia eikä enää sivuttaissuuntaan, Holmberg kertasi edellisottelua Etelä-Uusimaa -lehdessä.

SIF on aloittanut kautensa lennokkaasti ja hävinnyt tällä kaudella ainoastaan kertaalleen. Yhtenä alkukauden tärkeistä tekijöistä on ollut Maria Barck, joka on ollut hurjassa maalivireessä. Barck johtaa maalipörssiä 29 osumalla. Hän heitti kaksi kierrosta sitten ÅIFK:n verkkoon 12 osumaa ja viime kierroksella hän pisti vielä kahdella paremmaksi ja latoi 14 maalia Atlaksen naruihin.

– Maria on erittäin tärkeä ja ehkäpä jopa liian tärkeä. Meillä pitäisi olla hieman enemmän leveyttä maalinteossa, päävalmentaja Harry Wikström totesi Västra-Nylandissa.

Barck on itse iloinen omasta maalivireestään ja toivoo sille jatkoa.

– Luulen, että 12 maalia oli uusi ennätykseni SM-sarjassa ja se tuntui hyvältä silloin. Nyt paransin, joten olen aika tyytyväinen. Tykkään tehdä maaleja ja on tärkeää, että olen onnistunut, Barck totesi.

SIF on sarjataulukossa tällä hetkellä jaetulla toisella sijalla. Wikströmin mukaan joukkue tavoittelee tällä kaudella kärkisijoja.

– Meillä on hyvä joukkue tällä kaudella ja tavoitteenamme on ottaa paikka finaalissa.

BK-46:n ja SIF:n välinen ottelua alkaa kello 16.00.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk