Karjaa

Kohti kautta: BK-46

BK-46
Kaudella 2015-16: Runkosarjan 5.
Suomen mestaruuksia: –

BK-46 taisteli viime keväänä miltei loppumetreille saakka paikasta välierissä, mutta käteen jäi lopulta viides sija ja sen myötä kausi päättyi tavallaan ennen aikojaan. Kevään hyvän nousun myötä BK olisi kernaasti jatkanut kautta pidemmällekin.

– Vähän kausi tosiaan loppui kesken keväällä. Pidimme pari, kolme viikkoa lomaa, mutta sitten tytöt halusivat jo palata harjoittelemaan. Hyvin kesä on siitä lähtien sujunutkin, päävalmentaja Thomas Holmberg kertoo.

Sarjajärjestelmän muutoksen myötä pelit jatkuvat varmuudella pidemmälle kevääseen kaikilla ja pudotuspeleihinkin menee kuusi joukkuetta. Tätä Holmberg tervehtii ilolla.

– Viimeksi pelasimme nousujohteisen kauden, mutta sitten pelit yhtäkkiä loppuivat. Sarjajärjestelmä vaikuttaa nyt paremmalta, Holmberg sanoo.

– Tavoitteemme on joka tapauksessa yltää paremmille sijoille kuin viime kaudella.

Holmberg odottaa myös kaikkineen tasaista kautta, joskin myöntää samalla että mestarisuosikkeja on vain yksi.

– Dicken on varmasti suosikki, mutta se on myös ainoa joukkue jonka olen valmis nimeämään suoraan lopulliseen mitalikolmikkoon. Muuten minusta näyttää aika tasaiselta, Holmberg sanoi, Västra Nylandille.

Pelaajia on lähtenyt, mutta toisaalta nuoremmilla on nyt vuosi lisää kokemusta ja Holmberg uskoo uusia vastuunkantajia nousevan vanhojen rinnalle. Kaksi iso kysymysmerkkiä BK:lla kauteen lähdettäessä kuitenkin on. Maalitykki Pamela Degerman on leikkauksen takia sivussa vähintään pitkälle syksyyn ja hänen korvaamisensa on erittäin vaikeaa. Lisäksi maalivahteja riveissä on ainoastaan yksi serbimaalivahti Ana Radojevicin siirron kariuduttua.

– Linda Österholm on juuri nyt ainoa maalivahtimme ja on selvää, että niin ei voi jatkua. Yksi loukkaantuminen tai flunssa riittää ja siitä tulee todella iso ongelma. Hallitus tekee kuitenkin koko ajan töitä ratkaisun löytämiseksi, sanoo Holmberg.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk