Kohti kautta: Dicken

Dicken
Kaudella 2015-16: Runkosarjan 1., voitti HIFK:n finaaleissa 4-2.
Suomen mestaruuksia: 11

Kaksi edellistä mestaruutta nimiinsä vienyt Dicken lähtee myös alkavaan kauteen kenties suurimpana ennakkosuosikkina. Päävalmentaja Thomas Hivertin mukaan joukkueen motivoiminen uuteen menestysjahtiin ei kahden mestaruuden jälkeen ole vaikeaa.

– Meillä on aina tuplatavoite: voittaa mestaruuksia ja samalla kehittää pelaajia. Mestaruudet kiinnostavat ja jokainen voi aina kehittyä edelleen, joten motivaatio ei varmasti ole ongelma, Hivert vakuuttaa.

Dickenin tavoite alkavalla kaudella onkin Hivertin mukaan yksiselitteisesti mestaruuden uusiminen. Viime kauden parhaaksi pelaajaksi SM-sarjassa valittu Dicken-maalivahti Sonja Koskinen vielä tarkentaa tavoitteenasettelua.

– Tuplakulta on tavoite. Mestaruus sarjassa ja myös cupissa eli vähän vielä paremmin kuin viime kaudella, Koskinen sanoo suoraan.

Dicken leireili kauden alla Saksassa ja tuomisina oli paljon positiivista.

– Tunnemme kaikki vastustajat sarjassa niin hyvin, että ennakkoon melkein tietää yksittäisen pelaajankin kohdalla mitä odottaa. Ulkomailla saa kokemusta toisenlaisista ja tuntemattomammista vastustajista, Hivert muistuttaa.

– Aika moni SM-sarjan joukkue kävi kauden alla ulkomailla, mikä on sekin positiivinen asia ja syyt olivat varmasti aika samat kuin meillä.

Myös Koskisen mukaan leiri palveli kautta erinomaisesti.

– Uusien vastustajien kohtaamisen lisäksi opimme tuntemaan toisemme entistäkin paremmin ja lisäksi yhteishenki vain kasvoi.

Saksan leiri oli Dicken-valmennuksen valinta, kun toisessa vaakakupissa oli osallistuminen EHF cupiin.

– Päädyimme siihen, että tämä oli parempi vaihtoehto, koska EHF cupissa olisi tiedossa ollut helposti 10-15 maalin tappioita, eikä se olisi välttämättä ollut järkevää. Jos meillä olisi ollut pääsy Challenge cupiin, olisimme ainakin harkinneet sitä vaihtoehtoa tarkemmin, Hivert sanoo.

Tavoite on selkeä, mutta nyt tie mestaruuteen kulkee hiukan uusitun sarjamuodon kautta.

– Vähemmän alkusarjan pelejä ja samalla vähän enemmän vaihtelua. Kohtasimme HIFK:n viime kaudella varmaan kymmenen kertaa, mutta nyt sarjasysteemin takia on toisin. En usko että muutoksesta on meille haittaa ja ainakin se takaa sen, että kaikilla joukkueilla kausi jatkuu pidempään kuin viime keväänä, Koskinen miettii.


 


Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk