Kohti kautta: HIFK

HIFK
Kaudella 2015-16: Runkosarjan 2., hävisi Dickenille finaaleissa 2-4.
Suomen mestaruuksia: 23 (lisäksi 5 mestaruutta HIFK/C:n nimellä)

Viime kauden toinen finalisti HIFK lähtee alkavaan SM-sarjakauteen melkoisesti uudistuneella joukkueella. Uudistuminen alkoi valmennuspuolelta, kun Birgitta Lindholm siirtyi sivuun päävalmentajan tehtävistä ja joukkueen peräsimeen palasi Björn Nylund.

– Mielenkiintoinen kevät on takana. Valmennus meni jo toukokuussa uusiksi ja vedämme nyt joukkuetta Anette Tallqvistin kanssa, Nylund kertaa.

– Kesällä on harjoiteltu paljon ja tarkoitus on pelata finaaleissa taas alkavallakin kaudella, Nylund linjaa.

Harjoittelua on myös tarvittu sikäli, että joukkueen pelaajistossa on melkoisesti muutoksia viime kauteen nähden.

– Aika uusitulla joukkueella ollaan liikkeellä Jos viime kauden finaaleissa pelanneeseen joukkueeseen vertaa, niin meiltä on uuden kauden avauksessa poissa kolme maalivahtia jotka lopettivat, kolme muualle siirtynyttä hyökkäyksen kannalta tärkeää pelaajaa  ja lisäksi kolme pelaajaa loukkaantuneina sivussa, Nyberg laskee.

Lähtijöitä HIFK:sta olivat maalivahtien lisäksi vasenkätiset Malin Wilén (HF Kärra Göteborg) ja Amanda Salenius (Norja) sekä pelinrakentaja Lotta Kulju (IF Hellton Karlstad), tulijoina ovat uudet maalivahdit sekä viivapelaaja Kullberg. Viime kaudella loukkaantuneina/puolikuntoisena olleet (esim. Hannat Salo ja Nylund sekä Ansku Jääskeläinen) ovat nyt kunnossa.

Hieman takapakkia tuli myös edellisviikolla, kun Ruotsin turnauksessa 80 kiloa vastustajan lihaa kylkeensä saanut Rosanna Rouhiainen loukkasi polvensa. Tavoitteena on kuitenkin kuntoutuminen kauden loppupuolelle. Loukkaantuneista niin ikään polveaan potevat Victoria Berg ja Silja Borgarsdottir Sandelin ovat toipumassa kokoonpanoon syksyn aikana, mikä on joukkueelle odotettu uutinen.


 


Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk