ÅIFK avasi voitolla BK-46:sta

Vakuuttava ensimmäinen 30-minuuttinen siivitti ÅIFK:n hienoon voittoon BK-46:sta kauden avauskierroksen ottelussa perjantaina.

ÅIFK aloitti ottelun vahvasti ja paineli käytännössä alusta saakka karkumatkalle.  Ero kasvoi nopeassa tahdissa yli viiden maalin ja laveni vain tästä eteenpäin. BK-46 ei päässyt kunnolla peliin mukaan koko avausjaksolla ja eroa tauolla oli jo yhdeksän maalia.

Tauon jälkeen ero käväisi jo kymmenessä maalissa, kunnes BK maali maalilta kuroi eron viiteen osumaan emäntien pelattua lähes 14 minuuttia ilman yhtään maalia. Sen lähemmäs karjaalaiset eivät kuitenkaan päässeet ja lopulta ÅIFK varmisteli voittonsa suhteellisen vaivatta.

ÅIFK:n valmentaja Besim Qerimi saattoi antaa vastuuta laajalla rintamalla ja kokonaisuus miellytti.

– Aloitettiin nopeasti kymmenellä maalilla ja sitten peli pysähtyi. Saatiin paljon peliaikaa kaikille pelaajille. Välillä meni paremmin ja välillä huonommin, mutta lopputulos ihan hyvä, Qerimi totesi.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan Sara Petterssonin mukaan kausi sai juuri sen alun jota ÅIFK hakikin.

– Tuntuu hyvältä aloittaa kausi  voitolla. Todella hyvä puolustus. Pidimme pään kylmänä ja tästä jatkamme eteenpäin, Pettersson vakuutti.

BK-46:n valmentaja Thomas Holmberg löysi sen sijaan paljon parantamisen varaa.

– Ensimmäisessä erässä meillä oli huono itsetunto ja huonot päätökset hyökkäyksille. Puolustus oli huonompi ensimmäisessä erässä ja toisessa erässä teimme paljon teknisiä virheitä, Holmberg summasi.

ÅIFK – BK-46 25-17 (17-8)

Maalintekijät:
ÅIFK: Sara Pettersson 6, Anna Harri 6, Malin Sjöblom 3, Emilia Skön 3, Elin Symes 2, Carolina Pettersson 2, Ellen Norrgrann 1, Emilia Dahl 1, Daniela Kunzig 1
BK-46: Elin Löf 5, Sirja Lassinharju 4, Jannica Kullberg 3, Linda Melanen 2, Emilia Holmberg 2, Nicolina Nynäs 1

Varoitukset:
ÅIFK: Emilia Skön, Ingrid Lindbom
BK-46: Linda Melanen, Jannica Kullberg

Ulosajot:
ÅIFK: Carolina Pettersson, Anna Harri, Kaisa Lappi
BK-46: Linda Melanen

Lähitapiola Tähtipelaajat:
*** Sara Pettersson ÅIFK
** Elin Löf BK-46
* Linnea Back ÅIFK

Erotuomarit: Julia Glantz & Annika Laaksonen

Yleisöä:  116

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk