BK-46 voitti trillerissä Spartan

BK-46 ja Sparta kävivät jännittävän taistelun pisteistä SISU Areenassa. Ottelu ratkesi lopulta kotijoukkueelle niukasti 29-28 (16-13).

Ottelu oli äärimmäisen tasainen kauttaaltaan. BK-46 oli suurimman osan pelistä hienokseltaan niskan päällä Pamela Degermanin takoessa karjaalaisille osumia. Sparta käväisi Ella Holopaisen osumilla johdossa ensimmäisellä puoliajalla, mutta muuten emännät eivät antaneet vierailleen ohjenuoria.

BK-46 näytti ratkaisevan ottelun toisen puoliajan puolivälissä, kun se iski neljä maalia peräkkäin ja venytti eron jo kuuteen. Ensimmäistä SM-sarjaotteluaan pelannut Irina Jolkkonen piti maaleillaan Spartan pelissä mukana ja se nousi tasoihin vielä vajaat kolme minuuttia ennen loppua. Lopulta Sirja Lassinharjun maalilla BK-46 pääsi kuitenkin juhlimaan voittoa.

Karjaalaisten leirissä ilo oli jännittävän ottelun jälkeen ylimmillään.

– Jännittävä ja hyvä ottelu. Vähän sekoilua viiden maalin johtoasemassa, joten päästimme heidät mukaan otteluun, mutta jaksoimme pitää johtomme loppuun asti. Hyvin taisteltu puolustuksessa ja ok hyökkäyksessä. Taktisesti hyvin pelattu ottelu, valmentaja Thomas Holmberg hehkutti.

– Ihana joukkuevoitto. Hyvä puolustus läpi ottelun. Kaikki jaksoivat taistella loppuun asti, kymmenen maalia ottelussa heittänyt Degerman iloitsi.

Spartan leirissä tunnelmat olivat sen sijaan päinvastaiset. Erityisesti joukkueen maalivahtipeli sai valmentaja Jani Vaskolalta palautetta.

– Vaikea voittaa, kun maalivahdit ovat näin huonoja kuin tänään. Irina Jolkkoselta hyvä debyytti, ei olisi uskonut että oli ensimmäinen SM-ottelu, Vaskola pohdiskeli.

BK-46-Sparta 29-28 (16-13)

Maalintekijät
BK-46: Degerman Pamela 10, Löf Elin 7, Lassinharju Sirja 6, Holmberg Emilia 3, Sjöblom Linda 2, Kullberg Jannica 1
Sparta: Jäntti Inka 7, Nyholm Anniina 6, Holopainen Ella 5, Jolkkonen Irina 4, Gostowski Petra 3, Heiskanen Raita 2, Pihlström Anu 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Degerman Pamela BK-46 3
Löf Elin BK-46 2
Jäntti Inka Sparta 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Kullberg Jannica 1 x 2 min, Lassinharju Sirja 2 x 2 min
Sparta: Heiskanen Raita 1 x 2 min, Pihlström Anu 1 x 2 min

Erotuomarit: Tillan Niko – Korja Miro

Yleisöä: 155

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk