Dicken selvällä voitolla finaaliin

Dicken ei antanut ÅIFK:lle mahdollisuuksia joukkueiden kolmannessa välieräottelussa ja eteni finaaliin suoraan otteluvoiton 3-0. Dicken voitti kolmannen ottelun selvästi (22-7).

Dicken ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan otti ottelun ohjat heti käsiinsä karaten muutaman maalin johtoon heti alkuminuuteilla. Ottelun ratkaisu tapahtui jo ensimmäisen puoliajan toisella kympillä, kun Dicken vei sen nimiinsä peräti 10-0 ja karkasi lopullisesti vierailtaan.

Dickenin hyökkäys vyörytti vahvasti kohti ÅIFK:n maalia eivätkä turkulaiset pystyneet haastamaan kunnolla Dickenin lujaa puolustusta. Loppujen lopuksi taululla olivat lukemat 37-16.

Dicken-luotsi Thomas Hivert ei turhia kierrellyt kamppailua arvioidessaan.

– Numerot kertovat kaiken, helppo peli meille. Joukkueemme pelasi kuitenkin keskittyneesti ja hyvin. Olemme lopultakin kauden päätavoitteen edessä; finaalit alkavat. Tuleva treenijakso hiotaan vielä yksityiskohtia ja yritetään saada tehokkuus esille, kun finaaliottelut kotikentällä alkavat, Hivert totesi.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi myönsi suoraan, että kavenneella pelaajistolla joukkue ei pystynyt parhaimpaansa.

– Vaikea lähtökohta ottelulle, kun todella useita sairastumisia ja loukkaantumisia. Eniten kaipasin Anna Harria, joka valitettavasti yksi loukkaantuneista. Yritämme saada pronssiotteluun enemmän pelaajia kentälle.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut Jessika Gammals oli Dickenin esitykseen ja ennen kaikkea finaalipaikkaan tyytyväinen.

– Peli kulki ja saatiin palloja maaliin. Tehtiin se, mitä piti. Välieräottelu olisi voinut olla tiukempikin, mutta pääasia , että finaalipaikka nyt selvä, Gammals iloitsi.

Dicken-ÅIFK 37-16 (22-7)

Maalintekijät
Dicken: Jessika Gammals 6, Betina Lillqvist 6, Carolina Böckelman 5, Anna Lindahl 5, Annika Näräkkä 4, Anna Lindholm 3, Tove Salokivi 3, Martina Genberg 2, Karolina Nylund 2, Kiira Kankainen 1
ÅIFK: Ellen Norrgrann 6, Elin Symes 5, Anne Nieminen 3, Antonia Ahlböck 1, Sara Pettersson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Jessika Gammals, Dicken 1
Betina Lillqvist, Dicken 2
Linnéa Back, ÅIFK 1

2 min. ulosajot ja kentältä sulkemiset
Dicken: Alexandra Ahlroth 1×2 min.
ÅIFK: Julia Symes 1×2 min.

Erotuomarit: Julia Glanz – Annika Laaksonen

Yleisöä: 114

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk