Dicken suvereeni kärkikamppailussa

Sarjakärki Dicken ei antanut SIF:lle mahdollisuuksia joukkueiden kohdatessa keskiviikkona Pirkkolassa. Dicken jyräsi selvään 24-12 (15-6)-voittoon.

SIF oli ottelussa revanssimielellä, sillä joukkueet kohtasivat joulukuun lopulla Suomen Cupin finaalissa ja tuolloin Dicken oli vahvempi. Voimasuhteet eivät ole vuodenvaihteen jälkeen muuttuneet, sillä Dicken oli jälleen vahvempi.

SIF pysyi kotijoukkueen mukana ensimmäisen kymmenminuuttisen, mutta Dicken repäisi 6-0-vaiheen ennen jakson puoliväliä eikä SIF siitä enää toipunut. Taukoon mennessä ero oli kasvanut yhdeksään Dickenin onnistuessa laajalla rintamalla.

Dicken ei höllentänyt otetaan toisella puoliajalla. Helsinkiläiset iskivät maaleja laajalla rintamalla ja puolustus piti pelätyt Maria Barckin ja Ellen Voutilaisen pihdeissä. Lopulta Dicken nappasi pisteet selvällä 24-12-voitolla.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert oli erityisen iloinen joukkueen tiiviistä puolustamisesta.

– Vain 12 päästettyä maalia, se on hyvin tyydyttävä tulos. Jostain syystä meillä on vaikea ohittaa SIF-maalivahti [Moa] Wasströmiä. En tiedä mistä se johtuu, mutta kokonaisuutena olen kuitenkin hyvin tyytyväinen, Hivert tiivisti.

SIF-luotsi Harry Wikström antoi myös tunnustuksen vastustajan puolustuspelaamiselle.

– Dickenin hyvä liike ja [Sonja] Koskinen poimii marjat, Wikström totesi ratkaisutekijöistä.

– Arkipelit eivät näköjään sovi meille, jotain pitää muuttaa.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Jessica Gammals näki kokonaisuuden hyvänä.

– Oli onnistunut peli ja kuusi maalia tuntuu tietysti hyvältä. Kahden viivapelaajan vuorottelu puolustus/hyökkäyspäässä toimi tänään hyvin, ehdittiin hyvin sekä puolustukseen että hyökkäykseen.

Dicken-SIF 24-12 (15-6)

Maalintekijät
Dicken: Gammals Jessika 6, Salokivi Tove 3, Lindahl Anna 3, Lillqvist Betina 3, Näräkkä Annika 2, Genberg Martina 2, Nylund Karolina 1, Lindholm Anna 1, Kankainen Kiira 1, Böckelman Carolina 1, Ahlroth Alexandra 1
SIF: Barck Maria 5, Vaskelainen Janica 3, Voutilainen Ellen 1, Sjölund Elin 1, Ratilainen Linda 1, Lindholm Madeleine 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Gammals Jessika, Dicken 3
Wasström Moa, SIF 2
Koskinen Sonja, Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Ahlroth Alexandra  1 x 2 min, Kankainen Kiira  1 x 2 min
SIF: Voutilainen Ellen 2 x 2 min

Erotuomarit: Lehto Halina – Wessberg Alexander

Yleisöä: 219

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk