GrIFK avasi kauden komealla voitolla Atlaksesta

GrIFK:n kausi alkoi positiivisissa merkeissä, kun lauantaina Kauniaisissa vieraillut Atlas jäi kotijoukkueen jalkoihin lopulta toisella puoliajalla.

Ensimmäinen jakso eteni tasaisena ja vähämaalisena aina 20. minuutille ja lukemiin 4-4 saakka. Tämän jälkeen GrIFK alkoi saada jyvän kohdilleen ja venytti johtonsa taukoon mennessä kolmeen maaliin.

Tauon jälkeen edettiin jokseenkin samoissa numeroissa aina toisen jakson puoliväliin saakka, joskin maaleja nähtiin nyt selvästi enemmän. Atlas roikkui sitkeästi tuntumassa, mutta ei päässyt rinnalle. Tilanteen 18-14 jälkeen peli kuitenkin ratkesi nopeasti, kun Grani paukutti maaleja tasaiseen tahtiin ja Atlaksen tehot katosivat täysin. Näin emännät ottivat voiton lopulta vakuuttavin lukemin.

GrIFK:n päävalmentaja Sebastian Aarnio huomautti, että kauden avauspelin jännitys näkyi selvästi alussa, mutta kokonaisuus kääntyi vahvasti plussan puolelle.

– 20 peliminuutin jälkeen tilanne 4-4, joten oli selvästi nähtävissä, että tämä on kauden avausottelu joukkueelle. Meiltä hyvää puolustus- ja maalivahtipeliä; hyökkäyspelissä onnistuttiin laajalla rintamalla. Ehjä 60-minuuttinen. Ainahan on parannettavaa, mutta tästä on hyvä aloittaa kausi, Aarnio totesi.

– Todella harmi, että Atlaksen Isa Jauhiainen loukkaantui jälleen.

Pitkälti samoin ottelun näki myös vakuuttavimpana pelaajana palkittu GrIFK:n maalivahti Wilhelmina Wolff.

– Alku oli tosi jäykkää pelaamista molemmilta joukkueilta, eikä tullut paljon palloja maalia kohti torjuttavaksi. Toinen puoliaika alkoi tosi hyvin ja oma pelikin kulki. Erän keskellä minulle tuli notkahdus, jota puolustuskaan ei saanut paikatuksi täysin. Ensimmäiseksi otteluksi tämä meni tosin hyvin koko joukkueelta, Wolff iloitsi.

Atlakselle seitsemän maalia heittänyt Adriana Jakimova oli pettynyt.

– Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja vähämaalinen ylipäätään. Onnistuttiin hyökkäyksissä, mutta se kostautui sitten puolustuksessa. Toisella puoliajalla tilanne pääsi repeämään ja sitä oli sitten vaikea saada kiinni. Pettymys, mutta tästä ylöspäin, Jakimova valoi uskoa.

GrIFK – Atlas 26-16 (8-5)

Maalintekijät
GrIFK: Rehnberg Carolina 6, Böckelman Sophia 6, Kaivola Susanna 3, Wulff Ellen 2, Nyström Annina 2, Karsten Alexandra 2, Kaivola Karolina 2, Heerman Nea 2, Andersson Annika 1
Atlas: Jakimova Adriana 7, Olenius Carla 6, Jauhiainen Isa 1, Högbacka Emmi 1, Cordeiro Matilda 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Wolff Wilhelmina GrIFK 3
Jakimova Adriana Atlas 2
Böckelman Sophia GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Rehnberg Carolina  1 x 2 min
Atlas Jakimova Adriana  1 x 2 min

Erotuomarit: Roth Magnus – Tillan Niko

Yleisöä: 98

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk