HIFK korjasi pisteet GrIFK:n vieraana

HIFK nousi Dickenin kanssa tasapisteisiin sarjakärkeen, kun sen voittoputki venyi kymmeneen helsinkiläisten kaadettua vieraskentällä GrIFK:n 20-17 (8-10).

GrIFK ei päästänyt HIFK:ta helpolla, vaan johti kahdella osumalla vielä tauolle lähdettäessä. HIFK johti vielä parilla maalilla ensimmäisen puoliajan alkupuolella, mutta Carolina Rehnbergin kolme maalia nostivat GrIFK:n johtoon, joka piti taukoon saakka.

Toisella puoliajalla HIFK hivuttautui lähemmäs ja siirtyi lopulta johtoon, kun yhdeksän minuuttia oli pelattu. Johanna Hilli oli isossa roolissa HIFK:n irtiotossa ja parhaimmillaan helsinkiläiset saivat repäistyä kuuden maalin etumatkan. Karolina Kaivolan ja Annina Nyströmin loppuhetken maalit olivat laiha lohtu GrIFK:lle, kun HIFK lähti kotimatkalle pisteiden kera.

HIFK-valmentaja Björn Nylund antoi tunnustusta GrIFK:lle ja harmitteli samalla joukkueen lepsua pelaamista.

– Vaikea peli. Itse tehtiin peli ihan liian vaikeaksi. Joukkueella tuntui olevan ajatus kateissa ja teknisiä virheitä tuli tosi paljon. Veskari pelasi hyvin ja toivotaan, että koko joukkueen peli saadaan kasaan ennen ensi perjantain seuraavaa ottelua.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu HIFK:n maalivahti Alexandra Olsson kaipasi parempaa hyökkäyspelaamista.

– Puolustus oli ihan OK, mutta hyökkäys olisi voinut olla paljon parempi. Ei ihan meidän paras peli. Haluttiin kyllä voittaa, eikä annettu periksi.

GrIFK:n päävalmentaja Sebastian Aarnio hehkutti pelaajiensa ensimmäistä puoliaikaa.

– Todella kypsää pelaamista ensimmäinen puoli tuntia. Kun väsytään ja tullaan heittopaikkoihin, ei laiteta heittoja sisään. Ja Olsson onnistui hyvin vastustajan maalissa. Puolustus toimi OK läpi ottelun, toki myös HIFK:llä oli paljon teknisiä virheitä, jotka pitivät heidän heittotilanteet vähempänä. Ensimmäisen puoliajan peliä, sitä peliä halutaan nähdä enemmän.

GrIFK-HIFK 17-20 (10-8)
Maalintekijät
GrIFK: Rehnberg Carolina 8, Kaivola Karolina 3, Nyström Annina 2, Böckelman Sophia 2, Karsten Alexandra 1, Berglund Emelie 1
HIFK: Hilli Johanna 6, Ax Kathlen 6, Mitchell Ida 2, Friman Petra 2, Väyrynen Ida 1, Salo Hanna 1, Nylund Hanna 1, Cainberg Linda 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Olsson Alexandra HIFK 3
Rehnberg Carolina GrIFK 2
Ax Kathlen HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Berglund Emelie 1 x 2 min, Nyström Annina 1 x 2 min
HIFK: Friman Petra 1 x 2 min

Erotuomarit: Lehto Halina – Nyberg Annette

Yleisöä: 102

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk