HIFK otti selvän voiton Spartasta

HIFK piti toiveensa elossa ylemmän loppusarjan voiton suhteen, kun se voitti vieraskentällä Spartan selvästi 29-17 (12-6).

HIFK aloitti ottelun vahvasti heittämällä ottelun neljä ensimmäistä maalia eikä sen tarvinnut enää juuri sen jälkeen katsella selkänsä yli. Ensimmäisen 20 minuutin aikana Sparta sai tehtyä vain kaksi maalia, mutta viimeisellä kympillä se sai hieman kurottua eroa ja tauolle mentiin HIFK:n 12-6-johdossa.

Toisella puoliajalla Sparta sai hyökkäyspeliään paremmin rullaamaan, mutta HIFK ei kuitenkaan päästänyt emäntiään iskukantaan. HIFK pystyi lisäämään johtoaan tasaisesti koko ottelun ajan ja klaarasi lopulta selvän voiton.

HIFK-valmentaja Anette Tallqvist oli tyytyväinen joukkueensa kokonaisesitykseen.

– Maalivahtimme pelasivat tänään hyvin. Puolustuksemme oli myös hyvä ja hyökkäykseen voi olla ajoittain tyytyväinen. Toivottavasti saamme vähennettyä teknisiä virheitämme.

Ottelun parhaana palkittu Johanna Hilli oli tyytyväinen, että joukkue heräsi peliin ajoissa.

– Tämä oli tällainen keskiviikkoillan peli, emme olleet ihan alussa mukana, mutta kun aloimme pelata palloa eteenpäin, tuli paikkoja ja maaleja.

Spartan valmentaja Jani Vaskola harmitteli, ettei joukkue pystynyt hyödyntämään omia paikkojaan.

– Saimme rakennettua hyviä heittopaikkoja, mutta maalit olisi pitänyt olla tänään isompia. Vastustajan huippumaalivahdit tekivät tänään pelistämme vaikean. Nyt keskitymme seuraaviin peleihin.

Sparta-HIFK 17-29 (6-12)

Maalintekijät
Sparta: Jäntti Inka 4, Kaikko Anni 3, Holopainen Ella 3, Heiskanen Raita 3, Nyholm Anniina 2, Vuorinen Ann-Victoria 1, Holopainen Liisa 1
HIFK: Hilli Johanna 7, Salo Hanna 6, Ax Kathlen 5, Väyrynen Ida 4, Berg Victoria 4, Jääskeläinen Annamari 2, Friman Petra 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Hilli Johanna HIFK 3
Olsson Alexandra HIFK 2
Kaikko Anni Sparta 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Sparta: Pihlström Anu 1 x 2 min
HIFK: Friman Petra 1 x 2 min, Salo Hanna 1 x 2 min

Erotuomarit: Lehto Halina – Nyberg Annette

Yleisöä: 102