HIFK otti varmat pisteet ÅIFK:lta

HIFK karkasi jo suhteellisen aikaisessa vaiheessa vieraaltaan ÅIFK:lta lauantaina ja otti kaksi pistettä varmaan tapaan.

ÄIFK pysyi emäntien kyydissä Anna Harrin osumilla tilanteeseen 5-5 saakka, mutta sen jälkeen HIFK nykäisi viisiminuuttisen nimiinsä 6-0 ja otti tahtipuikon tukevasti haltuunsa. Kovin merkittävästi ero ei tämän jälkeen kuitenkaan kasvanut ja tauolle mentiin HIFK:n kahdeksan maalin johdossa.

Toisen jakson alku eteni tasaisesti, mutta kymmenen minuutin kohdalla HIFK alkoi painella lopullisesti omille teilleen ja ero kasvoi yli kymmenen maalin. Ottelun lopussa kyse oli enää voiton suuruudesta ja lopulliseksi marginaaliksi jäi 15 maalia.

HIFK-luotsi Björn Nylund korosti ennen kaikkea kahden tärkeän pisteen merkitystä.

– Voitto oli tärkein. Keskittyminen ei ollut paras mahdollinen tänään. Pelasimme joukkueena ja moni pääsi tekemään maaleja, Nylund summasi.

ÅIFK-valmentaja Berim Qerimillä ei ollut tarvetta selitellä; hän myönsi suoraan numeroiden kertoneen totuuden.

– HIFK oli tänään parempi. Puolustus ja maalivahtipelimme oli heikkoa. HIFK on sen verran hyvä joukkue, että huonolla pelillä on vaikea voittaa.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut HIFK:n Silja Borgarsdóttir Sandelin antoi tunnustusta vastustajallekin.

– Tuntuu hyvältä aloittaa joulunvietto hyvän pelin jälkeen. Pelasimme hyvin joukkueena. ÅIFK:lla on hyvä joukkue, mutta vielä nuori, Borgarsdóttir Sandelin arvioi.

HIFK – ÅIFK 39-24 (20-12)

Maalintekijät
HIFK: Hilli Johanna 10, Borgarsdóttir Sandelin Silja 8, Nylund Hanna 5, Forsman Cecilia 5, Salo Hanna 3, Mitchell Ida 2, Väyrynen Ida 1, Paukku Mari 1, Kullberg Heidi 1, Jääskeläinen Annamari 1, Byman Carolina 1, Berg Victoria 1
ÅIFK: Harri Anna 9, Holopainen Salla 7, Lindbom Ingrid 3, Norrgrann Ellen 2, Skön Emilia 1, Dahl Emilia 1, Ahlbäck Antonia 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Borgarsdóttir Sandelin Silja, HIFK 3
Hilli Johanna, HIFK 2
Harri Anna, ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Jääskeläinen Annamari 1 x 2 min, Salo Hanna 1 x 2 min, Väyrynen Ida 3 x 2 min (sulkeminen 3 ulosajon takia)
ÅIFK: Harri Anna 2 x 2 min, Skön Emilia 1 x 2 min

Erotuomarit: Korja Miro – Ekström Anton

Yleisöä: 87

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk