HIFK selvään voittoon Spartasta

HIFK palasi voittojen tielle SM-sarjassa, kun se voitti kotonaan Spartan selvästi 29-14 (13-8).

HIFK oli alusta lähtien niskan päällä ja repäisi neljän peräkkäisen maalin turvin viiden maalin johdon ensimmäisen puoliajan puolivälissä eikä sen johtoasema ollut enää sen jälkeen uhattuna missään vaiheessa.

Toisen puoliajan alun joukkueet menivät vielä tasatahtia, mutta HIFK:n kolme peräkkäistä osumaa katkaisi lopullisesti Spartan mahdollisuudet. HIFK kaunisteli voittolukemia viemällä viimeisen reilun kymmenminuuttisen 8-0.

HIFK-valmentaja Björn Nylund oli omiensa puolustuspelaamiseen tyytyväinen, mutta kaipasi hyökkäyspäähän lisää tehokkuutta.

– Hieman huolimatonta pelaamista tänään. Saimme luotua paljon paikkoja, mutta emme saaneet palloja sisään tarpeeksi hyvällä prosentilla. 14 päästettyä maalia on hyvä.

Sparta-luotsi Jani Vaskola harmitteli niin ikään tehottomuutta.

– Ei voida voittaa, jos ei saada avopaikoista sisään. Olisimme tarvinneet isommat maalit tänään, Vaskola pohti ottelun jälkeen.

LähiTapiolan kolme tähteä napannut Kathlen Ax iloitsi, että HIFK pystyi parantamaan pelin edetessä.

– Hieman tahmea alku tänään. Ensimmäisen aikalisän jälkeen peli aikoi sujua paremmin. Päästettiin vain 14 maalia tänään joten puolustus ja maalivahtipeli olivat hyvää. Lopussa päästiin myös nopeisiin hyökkäyksiin.

HIFK-Sparta 29-14 (13-8)

Maalintekijät
HIFK: Hilli Johanna 7, Ax Kathlen 5, Väyrynen Ida 4, Borgarsdóttir Sandelin Silja 4, Cainberg Linda 3, Berg Victoria 3, Paukku Mari 1, Jääskeläinen Annamari 1, Friman Petra 1
Sparta: Nyholm Anniina 4, Gostowski Petra 3, Holopainen Ella 2, Heiskanen Raita 2, Riksman Anu 1, Kaikko Anni 1, Erhovaara Suvi 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ax Kathlen HIFK 3
Cainberg Linda HIFK 2
Erhovaara Suvi Sparta 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Cainberg Linda 1 x 2 min, Friman Petra 1 x 2 min, Hilli Johanna 1 x 2 min, Väyrynen Ida 1 x 2 min
Sparta: Holopainen Ella 1 x 2 min, Pihlström Anu 1 x 2 min, Riksman Anu 1 x 2 min

Erotuomarit: Korja Miro – Metsämäki Christopher

Yleisöä: 88

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk