HIFK:n vahva toinen puoliaika riitti voittoon

HIFK karkasi GrIFK:lta toisella puoliajalla, kun se otti lopulta selvän 31-14 (12-8)-voiton.

Ottelussa ei ensimmäisellä jaksolla maaleilla herkuteltu. Joukkueet menivät ensimmäiset 20 minuuttia tasatahtia, mutta HIFK vei viimeisen kympin 5-2 ja siirtyi tauolle 12-8-johdossa.

HIFK ratkaisi ottelun heti toisen puoliajan alussa, kun se iski nopeassa tahdissa neljä maalia ja Sebastian Aarnion oli otettava aikalisä. GrIFK sai toisen jakson maalitilinsä avattua vasta viiden minuutin jälkeen ja sinä aikana HIFK oli karannut jo yhdeksän maalin johtoon ja Linda Cainberg kasvatti maaleillaan eroa entisestään toisen jakson edetessä. Lopulta HIFK pääsi juhlimaan selvää voittoa.

HIFK:n valmentaja Björn Nylund oli erittäin tyytyväinen omiensa pelaamiseen ja pisteisiin.

– Hieman hermostunut alku meiltä. Pikku hiljaa peli alkoi sujua paremmin. Olemme harjoitelleet puolustusta viime harjoituksissa, ja se toimi tänään hyvin Olen tyytyväinen peliin kokonaisuutena. Tänään löytyi leveyttä ja myös meidän nuoret maalivahdit pelasivat erittäin hyvin, Nylund kehui.

Aarnion mukaan GrIFK:lta loppui bensa toisessa erässä.

– Ensimmäinen erä oli OK. HIFK oli tänään vahva ja meiltä loppui usko jossain vaiheessa. Nyt täytyy katsoa eteenpäin ja ladata akut seuraavaa ottelua varten. Kausi on vielä pitkä, Aarnio analysoi ottelua.

HIFK:n maalilla erinomaisesti torjunut ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Alexandra Olsson kiitti joukkueensa puolustuspelaamista.

– Puolustus toimi hyvin tänään ja teki sen mitä ollaan sovittu. Se helpotti maalivahdin tehtävää merkittävästi. Hyökkäys toimi paremmin toisessa erässä ja saimme tehtyä paljon maaleja.

HIFK-GrIFK 31-14 (12-8)

Maalintekijät
HIFK: Cainberg Linda 8, Väyrynen Ida 5, Hilli Johanna 5, Ax Kathlen 4, Salo Hanna 3, Paukku Mari 2, Friman Petra 2, Nylund Hanna 1, Byman Carolina 1
GrIFK: Kaivola Susanna 3, Berglund Emelie 3, Rehnberg Carolina 2, Andersson Annika 2, Sari Onay 1, Nyström Annina 1, Karsten Alexandra 1, Böckelman Sophia 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Olsson Alexandra HIFK 3
Salo Hanna HIFK 2
Böckelman Sophia GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Ax Kathlen 1 x 2 min, Cainberg Linda 1 x 2 min, Salo Hanna 1 x 2 min
GrIFK: Nyström Annina 1 x 2 min, Rehnberg Carolina 1 x 2 min

Erotuomarit: Lehto Halina – Nyberg Annette

Yleisöä: 91

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk