Sparta selvään voittoon Atlaksesta

Sparta jyräsi vahvalla toisen jakson pelaamisella Atlaksen yli, kun se nappasi lauantain ainoassa SM-sarjan ottelussa 31-18 (14-12)-voiton.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei antanut osviittaa tulevista selvistä voittolukemista. Ella Holopainen piti Spartan ottelun alussa johdossa, mutta Atlas ei antanut periksi, vaan pysyi hyvin kannassa ja sai eron kavennettua kahteen maaliin, vaikka Sparta johti parhaimmillaan viidellä osumalla.

Heti toisen puoliajan alkuun Atlas kavensi eron jo yhteen, mutta sen jälkeen Sparta nykäisi Holopaisen, Linda Ratilaisen ja Petra Gostowskin maaleilla 7-0-jakson ja samalla katkesi Atlaksen selkäranka. Lopussa Sparta pääsi kaunistelemaan lukemia eikä Atlas pystynyt enää pistämään kampoihin.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskola kehaisi ottelun parhaaksi valittua Atlaksen maalivahti Tia Lehtistä ja samalla omiensa peliä.

– Atlaksen maalivahti pelasi tänään todella hienosti läpi koko pelin. Myös Suvi Erhovaaran comeback toisella puoliajalla oli hyvä. Muuten pelasimme tänään hyvän ottelun ja maalintekijöitä oli tasaisesti. Onnea Laura Vauhkoselle ensimmäisestä NSM-pelistä ja maalista, Vaskola totesi ottelun jälkeen.

Atlaksen päävalmentaja Tomi Salminen harmitteli, että joukkueen bensa loppui toisella puoliajalla.

Niin kauan, kun jaksettiin, pelasimme hyvin ja pystyimme jopa haastamaan Spartan. Tilanne meillä vaan tällä hetkellä se, että katsomon puolella on liikaa pelaajiamme. Keväällä tulee meidän vuoromme, kun saamme enemmän pelaajia takaisin kentälle. Sparta ansaitsi tänään voiton ennen kaikkea leveämmän materiaalin ansiosta.

Lehtisen mukaan Atlakselta loppuivat eväät toisella puoliajalla, kun Sparta pääsi jylläämään leveämmän materiaalin turvin.

– Ensimmäinen erä meni tosi hyvin koko joukkueelta, mutta meillä oli tänään vähän pelaajia, ja kunto ei kestänyt loppuun. Omaan peliin olen tänään tyytyväinen ja siihen, että pelimme alkaa mennä koko ajan paremmaksi.

Sparta-Atlas 31-18 (14-12)

Maalintekijät
Sparta: Ratilainen Linda 6, Holopainen Ella 6, Nyholm Anniina 5, Gostowski Petra 5, Heiskanen Raita 4, Pihlström Anu 2, Vauhkonen Laura 1, Korhonen Katarina 1, Holopainen Liisa 1
Atlas: Olenius Carla 6, Gustafsson Erica 6, Högbacka Emmi 4, Cordeiro Matilda 1, Ahovaara Tiina 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Lehtinen Tia Atlas 3
Gostowski Petra Sparta 2
Nyholm Anniina Sparta 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Sparta: –
Atlas: Kurki Sanni 2 x 2 min, Lindqvist Katja 1 x 2 min, Olenius Carla 1 x 2 min

Erotuomarit: Rönnberg Jan – Westerlund Christian

Yleisöä: 103

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk