Kolmen ottelun viikonloppu

SM-sarjan ottelut käynnistyvät perjantaina ja ohjelmassa on pelit myös lauantaina sekä sunnuntaina.

Pelit pyörähtävät käyntiin perjantaina Atlaksen ja BK-46:n välisellä ottelulla. Atlas on edelleen tämän kauden osalta voitoitta, mutta BK-46 lähtee otteluun makoisa paikallisvoitto alla SIF:stä. Karjaalaiset kaatoivat paikallisvastustajansa ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen ja Emilia Holmberg uskoo voiton antavan joukkueelle lisäpontta jatkoon.

– Tämä oli henkisesti tosi tärkeä voitto, koska emme ole SIF:iä moneen vuoteen onnistuneet päihittämään. Ja myös sen takia, että saimme monia asioita parannettua. Pelasimme hyvin joukkueena yhteen, emme tehneet niin paljon teknisiä virheitä kuin meillä on ollut tapana ja saimme hyökkäys- ja puolustuspelin toimimaan samaan aikaan. Luulen, että tämä antaa meille uutta potkua ja saamme käännettyä kurssin parempaan suuntaan, Holmberg totesi Etelä-Uusimaa -lehdessä.

BK:lla on neljä ottelua ennen vuodenvaihteen taukoa ja Sirja Lassinharju-Heinosen mukaan joukkueen tavoitteena on päättää vuosi voittoisasti.

– Kuutta pistettä lähdetään hakemaan seuraavista kolmesta pelistä. Sitten haetaan sitä isoa voittoa HIFK:sta, koska niitäkin pitää alkaa ottaa, Lassinharju-Heinonen muistuttaa.

Vaikka Atlaksen voittotili näyttää vielä pyöreää, on vantaalaisten avausvoitto pelkästään ajan kysymys. Dickeniä ja HIFK:ta lukuun ottamatta Atlas on pistänyt vastustajansa tiukoille ja suurin tappiomarginaali neljästä muusta ottelusta on kolme maalia. Atlas pyrkiikin kääntämään marginaalit vihdoin edukseen kotikentällään perjantaina.

Lauantaina sarjakolmonen GrIFK saa kotikentälleen piikkipaikalla purjehtivan Dickenin. GrIFK aloitti kautensa vahvasti neljällä peräkkäisellä voitolla, mutta sen jälkeen joukkue on kärsinyt tappiot ÅIFK:lle ja GrIFK:lle. Nyt haussa on päänahoista suurin, eli Dicken. Lauttasaarelaiset ovat porskuttaneet alkukauden odotetun vahvasti ja pitävät sarjassa kärkipaikkaa puhtaalla pelillä. Lisäksi joukkue raivasi tiensä myös Suomen Cupin finaaliin. Joukkue rankaisee vastustajaa leveällä rintamalla ja on kovassa vireessä tällä hetkellä.

Viikonlopun pelit päättää KyIF:n ja ÅIFK:n välinen mielenkiintoinen ottelu. Sarjatulokas KyIF on nuorella joukkueella pelannut ennakkoluulottomasti, mutta loukkaantumiset ovat syöteen joukkueelta ajoittain parasta terää. Se on kuitenkin osoittanut pystyvänsä haastamaan parhaimmillaan kenet vain tässä sarjassa ja tilillä onkin kaksi voittoa. Vaikean alkukauden jälkeen ÅIFK on saamassa peliään uomiin ja Turun flikat viilettävät kolmen ottelun voittoputkessa kolmen alkukauden tappion jälkeen. Viime viikonloppuna kaatui GrIFK maalin erolla, mutta päävalmentaja Besim Qerimi ei ollut joukkueensa esitykseen tyytyväinen. Ellen Norrgrannilla on SM-sarjan kuumin käsi tällä hetkellä ja maalitykki on paukuttanut osumia kymmenen maalin keskiarvolla. KyIF:n onkin keksittävä lääkkeet Norrgrannin hidastamiseksi, mikäli kirkkonummelaiset halajavat voittoa ottelusta.

Viikonlopun ottelut:
Pe 10.11. klo 19.00 Atlas-BK-46, Myyrmäen halli
La 11.11. klo 16.00 GrIFK-Dicken, Kauniaisten palloiluhalli
Su 12.11. klo 18.30 KyIF-ÅIFK, Kirkkonummen halliKaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk