Puolivälierät käyntiin maanantaina

SM-sarjan puolivälierät käynnistyvät maanantaina ja taistelu välieräpaikoista alkaa. Välieriin selviää kahdella voitolla.

Ensimmäisessä puolivälieräparissa kohtaavat ylemmässä jatkosarjassa neljänneksi sijoittunut GrIFK ja alemman jatkosarjan voittaja KyIF. KyIF jäi niukasti ylemmän jatkosarjan ulkopuolelle, mutta klaarasi alemman jatkosarjan vakuuttavasti nimiinsä varmistaen paikkansa puolivälierissä jo hyvissä ajoin. Nyt joukkueella on kiikarissa historiansa paras sarjasijoitus ja mitalipelit.

 

KyIF:n paras sijoitus SM-sarjassa on kaudella 2013-2014 saavutettu kuudes sija, tuolloin tuli puolivälieräsarjassa tappio Siuntiota vastaan. Muutaman vuoden tauon jälkeen SM-sarjaan palannut joukkue on pystynyt talven aikana kehittämään mielenkiintoiset asemat kevään ratkaisupeleihin.

– Onnistuimme rakentamaan täysin uuden joukkueen omien kasvattien, paluumuuttajien ja muutaman vahvistuksen ympärille. Talven aikana olen pyrkinyt kehittämään uusiutuvan käsipallon eri osa-alueita tasapuolisesti, joka välillä ehkä on myös näkynyt lopputuloksissa. Pelaajat ovat olleet avoimia uusille ajatuksille ja toteuttaneet joukkueen taktiikan hyvin, toteaa päävalmentaja Tomas Mecklin seuran sivuilla.

– On hienoa saada valmentaa pelaajia, jotka haluavat oppia uutta ja omaksuvat nopeasti uusia asioita.

Runkosarjassa GrIFK voitti molemmat ottelut kahdella maalilla, joten tasainen puolivälieräpari on odotettavissa.

– Vaikka runkosarjassa Grani pystyi kääntämään molemmat ottelut voitokseen, pystymme kyllä heidät voittamaan, kun noudatamme päätettyä pelitapaa. Joukkueella on ollut harmittavia loukkaantumisia kauden aikana, mutta uusia vastuukantajia tuntuu löytyvän riittävästi ja tavoitteena selviytyä ensi kertaa välieriin, Mecklin kertoo.

Toisessa puolivälieräparissa nähdään BK-46:n ja SIF:n välinen kohtaaminen. BK-46 selvitti tiensä ylempään jatkosarjaan rimaa hipoen, mutta pelasi hyvän loppusarjan voittaen muun muassa Dickenin ja kahdesti GrIFK:n. SIF:lle runkosarja oli vaikea, mutta alemmassa jatkosarjassa joukkueen peli rullasi jo paljon paremmin. Se oli jatkosarjan paras joukkue voittaen kuudesta ottelustaan viisi ja nousemalla puolivälieriin. Runkosarjassa voitot menivät tasan molempien voittaessa omat kotiottelunsa. Edessä onkin mielenkiintoiset puolivälieräkamppailut.

Ensimmäiset puolivälieräottelut:
2.4. 16.00 BK-46-SIF, Karjaan Urheiluhalli
2.4. 19.00 GrIFK-KyIF, Kauniaisten Palloiluhalli
Välieriin selviää kahdella voitolla.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk