Täysi kierros lauantaina

SM-sarjassa pelataan lauantaina neljän ottelun täysi kierros. Kiirettä ja mielenkiintoa riittää yllin kyllin.

ÅIFK:n Turun flikoilla on lauantaina kotikenttäetu Samppalinnassa, kun Kauniaisista saapuvat vieraiksi sisarseura GrIFK. Grani on aloittanut kautensa vahvasti, sillä viidestä pelistä on pivossa neljä voittoa ja tässä vaiheessa GrIFK on kolmantena runkosarjassa. Turun flikoilla on myös viisi ottelua takanaan, mutta vain kaksi voittoa ja taulukon kuudes pykälä.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Granin iki-ihanassa luolassa Suomen Cupin puolivälierissä ja ÅIFK voitti ottelun niukimmalla mahdollisella erolla luvuin 22-23. Keväällä joukkueet pelasivat toisiaan vastaan alemmassa jatkosarjassa, josta ÅIFK jatkoi pudotuspeleihin. Nekin ottelut menivät niukasti Turun flikoille, joilla on hiuksenhieno niskalenkki Granin leideistä. Grani ei ole voittanut Åboa kertaakaan kahden vuoden aikana SM-sarjaan nousunsa jälkeen, mutta ero kavenee koko ajan ja tämän vuoden otteluissa maaliero on ollut keskimäärin 1,75 maalia. Lauantain ottelussa on siis kovat panokset.

Pirkkolassa kohtaavat hyvin vastakkaisista asetelmista otteluun lähtevät joukkueet. Dickenin peli kulkee ja joukkue hakee kuudetta peräkkäistä voittoaan. Atlas taas hakee vielä kauden avausvoittoaan. Atlas on kuitenkin pelannut paremmin kuin sarjataulukko osoittaa ja on vain ajan kysymys milloin voittosarake aukeaa. Dicken pelaa kolmatta peliään alla viikon sisään ja voisi sanoa, että on otteluruuhkassa. Väsymys tuskin painaa niin jaloissa, ettei lauantainakin kulkisi totutusti. Dicken on pystynyt kierrättämään penkkiä hyvin ja juniorit ovat myös päässeet maistamaan pääsarjatason pelejä. Lauantain ottelussa ei varmasti ole kuin yksi ennakkosuosikki, mutta on muistettava että pelit pelataan kentällä eikä ”paperilla”.

HIFK saa kotikentälleen ennakkoluulottomasti kautensa aloittaneen KyIF:n. Sarjatulokas KyIF on pelannut hyvin napaten viidestä ottelusta kaksi voittoa. Lähellä on ollut voittosaldon kasvaminenkin, sillä se on kokenut GrIFK:lle ja BK-36:lle kahden maalin tappiot. HIFK on niin ikään vahvassa vireessä. Viikolla se selvitti tiensä Suomen Cupin finaaliin ja SM-sarjassa pohjalla on neljä peräkkäistä voittoa. Lokakuun LähiTapiolan tähtipelaaja Johanna Hilli johtaa maalipörssiä 50 osumalla ja Kathlen Ax on samassa tilastossa kolmantena 36 maalilla. Kaksikko onkin tehnyt tuhoisaa jälkeä ja heidät KyIF:n olisi onnistuttava pysäyttämään mieliäkseen pisteitä.

Lauantain viimeisessä pelissä nähdään mielenkiintoinen Länsi-Uudenmaan derby, kun BK-46 saa kotikentälleen SIF:n. Kotijoukkue BK-46:n kauden alku on ollut ohdakkeinen, sillä tilillä on vasta yksi voitto. SIF:llä on kaksi voittoa alla, joten voitto olisi molemmille joukkueille enemmän kuin tarpeen ja se näkyy varmasti pelikentällä.

Viikonlopun ottelut:
La 4.11. klo 14.00 ÅIFK-GrIFK, Samppalinnan palloiluhalli
La 4.11. klo 16.00 HIFK-KyIF, Urheilutalo
La 4.11. klo 16.15 Dicken-Atlas, Pirkkola (HBL)
La 4.11. klo 17.30 BK-46-SIF, SISU Arena