ÅIFK avasi voittotilinsä

ÅIFK nappasi kauden avausvoittonsa, kun se haki BK-46:n vieraana 25-19 (12-12)-voiton.

ÅIFK aloitti ottelun heti vahvasti siirtyen 3-0-johtoon, mutta BK-46 iski heti takaisin täräyttäen neljä peräkkäistä osumaa. Sen jälkeen joukkueet heittivät käytännössä vuorotellen osumia eikä ero kasvanut maalia suuremmaksi kumpaakaan suuntaan. Tauolle mentiinkin tasalukemissa 12-12.

Käsikirjoitus jatkui pitkälti samanlaisena myös toisen puoliajan alussa, mutta toisella kympillä ÅIFK alkoi saada enemmän otetta ja nousi neljän maalin johtoon. ÅIFK:n ote ei lipsunut viimeiselläkään kymmenminuuttisella ja näin turkulaiset pääsivät juhlimaan kauden avausvoittoaan.

BK-46:n valmentaja Thomas Holmberg harmitteli joukkueensa vaisua hyökkäyspelaamista.

– Mielestäni puolustus toimi paremmin kuin hyökkäys. Vain 19 maalia tehtyä kotiottelussa on liian vähän. Viimeisessä vierasottelussa me teimme 32. Tahtotila hyökkäyspäässä oli haussa, tuskaili Holmberg.

Holmbergin manatessa hyökkäyspeliään, ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi sen sijaan ylisti joukkueensa puolustuspeliä.

– Tulimme Karjaalle voittamaan ja sen me teimme. Mielestäni ansaitsimme voiton tänään. Varsinkin puolustus ja maalivahtipeli olivat meillä terästä.

Yksi ÅIFK:n voiton takuupelaajista oli erinomaisesti torjunut Linda Sipola, joka valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Sipolalta löytyi kiitosta myös joukkuekavereille.

– Pelihuumori meillä oli korkea läpi koko ottelun. Puolustus toimi hyvin jolloin minulla oli suhteellisen helppo tehtävä maalissa.

BK-46-ÅIFK 19-25 (12-12)

Maalintekijät
BK-46: Nicolina Fredriksson 4, Pamela Degerman 4, Sirja Lassinharju-Heinonen 3, Mathilda Sandblom 2, Linda Melanen 2, Emilia Holmberg 2, Elin Löf 1, Jannica Kullberg 1
ÅIFK: Ellen Norrgrann 9, Amanda Salenius 3, Sara Pettersson 3, Ingrid Lindbom 3, Malin Sjöblom 2, Carolina Hanslin 2, Antonia Ahlbäck 2, Nelli Snellman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Linda Sipola ÅIFK 3
Ellen Norrgrann ÅIFK 2
Pamela Degerman BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Alexandra Rönnberg 1 x 2 min, Elin Löf 2 x 2 min
ÅIFK: Ellen Norrgrann 1 x 2 min

Erotuomarit: Julia Glantz – Annika Laaksonen

Yleisöä: 156

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk