ÅIFK ja KyIF tasapeliin

ÅIFK ja KyIF päätyivät jännittävien vaiheiden jälkeen 26-26 (12-10)-tasapeliin.

KyIF:llä olisi ollut voitolla mahdollisuus ottaa lähes ratkaiseva askel kohti alemman jatkosarjan voittoa, mutta tasatulos jätti vielä jännitettävää jatkosarjan toiselle puoliskolle. KyIF olikin lähellä voittoa, mutta ÅIFK:n kova loppukiri nosti joukkueen lopussa tasoihin.

Ensimmäisellä puoliajalla johto vaihtui useaan kertaan, mutta tauolle mentiin ÅIFK:n kahden maalini johdossa, kun ÅIFK naulasi pitseihin puoliskon kolme viimeistä maalia.

ÅIFK aloitti toisen puoliajan myös vahvemmin ja nousi neljän maalin johtoon. KyIF ei kuitenkaan siitä hätkähtänyt, vaan nousi tasoihin ja johtoon. KyIF näytti olevan jo matkalla voittoon, kun se johti peliä jo kolmella maalilla kolme minuuttia ennen loppua. Yksitoista maalia heittänyt Amanda Salenius kuitenkin johdatti turkulaisten kiriä ja ÅIFK nousi loppuhetkillä tasoihin.

ÅIFK:n valmentaja Bill Anckar myönsi, että joukkueelta loppui hieman bensa kesken hienosta loppukiristä huolimatta.

– Ottelu kaatui meidän osalta kunnon piikkiin, emme jaksaneet juosta alas ja hyökkäyksessä seisoimme paikallaan koko toisen puoliajan. Hyvä ja viihdyttävä ottelu molemmilta sekä hyvää maalivahtipeliä, Anckar kertasi ottelua.

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin antoi niin ikään kehuja molempien joukkueiden maalivahdeille ja piti ottelua jännittävänä.

– Peli vaihteli edestakaisin, tasainen taistelu koko ottelun. Kumpikaan meistä ei saanut kontrollia vaan seurasimme toisiamme. Puolustus toimi ihan hyvin, hieman enemmän “kovuutta” saisi olla. Hyökkäyksessä pelasimme hyvin paikkoja, mutta pallot tarvitsee laittaa sisään. Molemmilla vain yksi maalivahti, mutta molemmilla hyvä päivä.

Ottelun parhaana palkittu KyIF:n Matina Keserci oli tyytyväinen joukkueen otteisiin.

– Hyvää joukkuepeliä tänään ajojen sekä viivasyöttöjen kannalta. Hieman epäonnea heittojen kanssa. Åbolla hyvä maalivahtipeli.

ÅIFK-KyIF 26-26 (12-10)

Maalintekijät
ÅIFK: Amanda Salenius 11, Emilia Skön 4, Ellen Norrgrann 4, Ingrid Lindbom 4, Emilia Dahl 2, Antonia Ahlbäck 1

KyIF: Matina Keserci 6, Ingrid Degerth 5, Liisa Holopainen 4, Susanna Arvekari 4, Elin Männikkö 3, Jessi Laasio 3, Johanna Degerth 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Matina Keserci KyIF 3
Linnea Gareis ÅIFK 2
Ingrid Degerth KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Amanda Salenius 2 x 2 min, Ingrid Lindbom 1 x 2 min
KyIF: Emmi Koljonen 1 x 2 min, Felicia Grönholm 1 x 2 min, Matina Keserci 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos

Yleisöä: 57

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk