ÅIFK piti puolivälierähaaveensa elossa

ÅIFK otti tärkeän voiton Atlaksen vieraana ja varmisti sen, että viimeisen puolivälieräpaikan kohtalo ratkeaa alemman jatkosarjan päätöskierroksella. ÅIFK haki Vantaalta 32-24 (14-13)-voiton.

Atlas aloitti ottelun vahvemmin mennen heti kolmen maalin johtoon, mutta ÅIFK sai pian juonesta kiinni ja siirtyi vastaavasti kolmen maalin etumatkalle kuudella peräkkäisellä maalilla. Puoliajan lopulla Atlas pääsi maalin päähän.

ÅIFK ratkaisi ottelun hurjalla toisen puoliajan alun repäisyllään. Turkulaiset latoivat seitsemään minuuttiin seitsemän maalia ja ensimmäinen reilu kymppi kirjattiin ÅIFK:lle 9-1. Ellen Norrgrann johdatti tykistä tuossa vaiheessa peräti seitsemällä maalilla, joista viisi tuli peräkkäin. Atlas pääsi vielä viiden maalin päähän, mutta ÅIFK:n johto ei ollut missään vaiheessa uhattuna ja lopussa turkulaiset pääsivät vielä kaunistelemaan maalilukuja.

Voitolla ÅIFK nousi ainakin sunnuntai-iltaan asti alemman jatkosarjan kakkoseksi. Sunnuntaina SIF:llä on mahdollisuus jälleen napata paikka itselleen, kun se kohtaa KyIF:n. Joka tapauksessa ÅIFK:n voitto varmisti sen, että ratkaisu viimeisestä puolivälieräpaikasta nähdään päätöskierroksen ottelussa.

Atlaksen päävalmentaja Johan Öller harmitteli toisen puoliajan alun nukahdusta, mutta muuten oli tyytyväinen peliin.

– Loistavaa peliä ensimmäiset 45-50 minuuttia jokaiselta ja olen ylpeä tytöistä. Toisen puoliajan blackout harmittaa, se ratkaisi pelin.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi oli luonnollisesti iloinen toisen puoliajan esityksestä.

– Meidän alku oli surkea. Pelasimme huonosti, ei vauhtia, ei kunnon puolustusta. Toisella puoliajalla paransimme ja tulos oli mitä oli.

Yhteensä 13 maalia ottelussa kirjauttanut Norrgrann näki ottelun hyvin samalta kantilta kuin Qerimi.

– Oli vähän laiska ensimmäinen puoliaika. Toisella puoliajalla lisäsimme enemmän vauhtia ja saatiin yhteispeli toimimaan.

Atlas-ÅIFK 24-32 (13-14)

Maalintekijät
Atlas: Erica Gustafsson 7, Nea Heerman 5, Susanna Larkimo 3, Emmi Högbacka 3, Kristiina Helaskoski 3, Matilda Cordeiro 2, Wilma Rehnström 1

ÅIFK: Ellen Norrgrann 13, Emilia Skön 5, Amanda Salenius 4, Anne Nieminen 3, Ingrid Lindbom 3, Emilia Dahl 3, Nelli Snellman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ellen Norrgrann ÅIFK 3
Nea Heerman Atlas 2
Emilia Skön ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas: Kristiina Helaskoski 1 x 2 min, Matilda Cordeiro 1 x 2 min
ÅIFK: Ingrid Lindbom 1 x 2 min

Erotuomarit: Annika Laaksonen – Halina Lehto

Yleisöä: 40

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk