Atlaksesta ei vastusta Dickenille

Dicken oli odotetun ylivoimainen, kun se voitti kotikentällään Atlaksen 36-20 (17-8).

Dicken on tämän kauden osalta edelleen tappioitta ja Atlas voitoitta, joten pelin lähtökohdat olivat selvät. Ottelu lähtikin ennakkokäsikirjoituksen mukaan käyntiin, kun Dicken karkasi ensimmäisen kympin aikana 5-0-johtoon eikä sen jälkeen enää kurkkinut olkansa yli. Atlaksen Erica Gustafsson piti maaleillaan siitä huolen, että vantaalaisetkin saivat jotain ilonaihetta eikä Atlas missään vaiheessa luovuttanut.

Toisen puoliajan alkuun Atlakselle osui jälleen musta hetki, kun Dicken vei ensimmäiset seitsemän minuuttia 6-0, mutta sen jälkeen Atlas sai enemmän onnistumisia hyökkäyspäässä. Dicken jyräsi kuitenkin vastustamattomasti odotettuun voittoon ja joukkueen taso pysyi korkeana koko ottelun ajan.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert antoi tunnustuksen vastustajallekin.

– Atlas on mielestäni parantanut peliään tänä vuonna, eroa kuitenkin tulostaululla 16 maalia. Pääsimme hieman harjoittelemaan 7-6 -peliä sekä 5-1 -puolustusta, hyvää harjoitusta jatkopeleihin, Hivert totesi tyytyväisenä.

Atlaksen päävalmentaja Johan Öller näki myös omiensa pelissä positiivisia merkkejä.

– Tolppaheittomme ottelun alussa harmittavat vieläkin, Dicken pääsi heti karkumatkalle. Dicken on toki sarjan ykkösjoukkue selvästi, sitä ei käy kiistäminen. Olen ylpeä tytöistä, meillä oli hetkittäin hyvä puolustus. Mielestäni oli aistittavissa, että Dicken ei ollut tyytyväinen 6 vs. 6 -hyökkäyspelissä, mistä kiitos puolustuksellemme, Öller huomautti.

– Pitää huomata myös se, että Atlas on nyt ainoa joukkue, joka on pystynyt tekemään 20 maalia Dickenin verkkoon; IFK mukaan lukien.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Dickenin Carolina Böckelman kaipasikin hiukan terävöittämistä puolustuspelaamiseen.

– Tuntuu hyvältä, mutta puolustuspelimme oli ajoittain huonoa. Teknisiä virheitä sekä liian lepsua puolustuspelaamista, josta seurasi muutama liian helppo maali.

Dicken-Atlas 36-20 (17-8)

Maalintekijät
Dicken: Anna Lindahl 5, Carolina Böckelman 5, Karolina Nylund 4, Tove Salokivi 3, Pia-Stina Pitkäjärvi 3, Matilda Peitsaro 3, Annika Näräkkä 3, Anna Lindholm 3, Betty Berglund 3, Kiira Kankainen 2, Linn Wentzel 1, Martina Genberg 1
Atlas: Anna Jauhiainen 5, Erica Gustafsson 5, Adriana Jakimova 4, Isa Jauhiainen 2, Nea Heerman 2, Meri Veikkola 1, Mariela Lönnqvist 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Carolina Böckelman Dicken 3
Martina Genberg Dicken 2
Erica Gustafsson Atlas 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Kiira Kankainen 1 x 2 min, Pia-Stina Pitkäjärvi 1 x 2 min
Atlas: Anna Jauhiainen 1 x 2 min, Isa Jauhiainen 2 x 2 min

Erotuomarit: Katja Sjöström – Samuel Leandersson

Yleisöä: 88

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!