Atlas pysyi 20 minuuttia Dickenin kyydissä

Dicken iski lopullisen sinetin runkosarjan voitolle, kun se murskasi Atlaksen vieraskentällä 45-18 (19-9).

Atlas pysyi hyvin Dickenin mukana ensimmäiset 20-minuuttia, mutta sen jälkeen lauttasaarelaiset repäisivät. Dicken vei viimeisen kympin 11-2 ja sitä myöten ottelu oli käytännössä taputeltu.

Toisella puoliajalla Dicken pisti hurjan ilotulituksen päälle ja Atlas oli täysin aseeton. Dicken rikkoi samalla kauden maaliennätyksensä, sillä aiemmin se oli parhaimmillaan pystynyt 41 maaliin. Kauden yhden ottelun tehtyjen maalien ennätys säilyi kuitenkin vielä HIFK:n nimissä, sillä HIFK takoi pari viikkoa sitten 46 osumaa SIF:n verkkoon.

Atlas kärsi ottelussa poissaoloista ja päävalmentaja Johan Öller harmitteli vaikeita lähtökohtia.

– Vaikea peli meille. Vastassa oli sarjaykkönen, joka pelaa aina täysillä. Heille hatunnosto siitä. Pelin teki vaikeaksi sekin, että meillä on useita pelaajia sairastuvalla. Henkisesti pysyimme kuitenkin kurissa, mikä on hyvä. Nyt alkavat tosipelit ja tästä pitää alkaa rakentamaan, Öller mietti ottelun tauottua.

Thomas Hivert otti rutiinivoiton rauhallisesti.

– Ei mitään ihmeellistä. Yritimme korkeaa puolustusta, jolla saimme Atlaksen tekemään virheitä. Nopealla pelillä saimme aikaiseksi.

Murskalukemista huolimatta ottelun parhaana palkittu Tove Salokivi löysi myös parannettavaa.

– Sekava peli. Kolme-kolmosen puolustusta ei ollut harjoiteltu, mutta sillä saatiin Atlaksen peliä sekaisin. Ei mikään kovin hyvä peli.

Atlas-Dicken 45-18 (19-9)

Maalintekijät
Atlas: Erica Gustafsson 10, Anu Pihlström 2, Mariela Lönnqvist 2, Matilda Cordeiro 2, Laura Suomalainen 1, Emmi Högbacka 1

Dicken: Tove Salokivi 8, Annika Näräkkä 7, Karolina Nylund 7, Anna Lindahl 6, Anna Lindholm 5, Kiira Kankainen 4, Martina Genberg 3, Matilda Peitsaro 2, Pia-Stina Pitkäjärvi 1, Betina Lillqvist 1, Jessika Gammals 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Tove Salokivi Dicken 3
Erica Gustafsson Atlas 2
Tia Lehtinen Atlas 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas: Erica Gustafsson 1 x 2 min, Isa Jauhiainen 1 x 2 min, Nea Heerman 1 x 2 min
Dicken: Betina Lillqvist 1 x 2 min, Jessika Gammals 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Samuel Leandersson

Yleisöä: 63

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk