BK-46 haki pisteet Kauniaisista

GrIFK ja BK-46 kävivät tiukan taistelun pisteistä, joka lopulta kääntyi BK-46:n eduksi 19-17 (9-7)-lukemin.

BK-46 joutui lähtemään peliin ilman maalitykkiään Pamela Degermania. Se näkyi ehkä hieman karjaalaisten hyökkäyspelissä, mutta voitonavaimena toimi alkukaudesta ailahdellut puolustuspelaaminen.

BK-46 aloitti ottelun räväkästi siirtymällä heti neljän maalin johtoon eikä GrIFK saanut kuparistaan rikki kuin vasta juuri ennen ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttymistä. Kotijoukkue sai pelin juonesta kiinni viimeisellä kympillä ja kavensi BK-46:n parhaimmillaan viiden maalin johdon kahteen tauolle lähdettäessä.

Toisella puoliajalla Grani hivuttautui BK:n kylkeen, muttei missään vaiheessa päässyt ohi. Joukkueet olivat vielä tasoissa kahdeksan minuuttia ennen loppua, mutta karjaalaisten kolme nopeaa peräkkäistä maalia käänsivät vaa’an vierailijoille ja näin BK pääsi juhlimaan kauden kolmatta voittoaan. GrIFK:lle tappio oli neljäs peräkkäinen.

GrIFK-valmentaja Miro Koljonen sadatteli omiensa pelaamista.

– Meiltä luokaton peli sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. BK taisteli ja heille kaikki kunnia, meidän taisteluhalu ei tänään riittänyt. Se on kyllä valmennusjohdon vastuu saada joukkueesta maksimaalinen irti – tänään se ei onnistunut.

Degermanin poissa ollessa vastuu jakautui useammalle pelaajalle. BK-46:n valmentaja Mathias Linden kiittelikin joukkueen kokonaispanosta.

– Tänään toimimme kollektiivisesti hyvin. Puolustuspeli oli tänään parasta mitä olemme kauden aikana esittäneet. Tiesimme, että maalin tekeminen tulee olemaan vaikeaa, sillä Granin puolustus on toiminut hyvin, mutta tänään löysimme toisemme ja aukot.

Viisi maalia BK:lle heittänyt Sirja Lassinharju-Heinonen palkittiin ottelun parhaana ja hän kehui Lindenin tavoin puolustuspelaamista.

– Tänään meillä puolustus toimi tosi hyvin, maalivahti pelasi hyvin ja sai hyvin apua puolustuksesta. Joukkueella oli tosi hyvä fiilis ja se näkyi pelissä.

GrIFK-BK-46 17-19 (7-9)

Maalintekijät
GrIFK: Carolina Rehnberg 6, Matilda Ohvo 2, Alexandra Karsten 2, Irina Jolkkonen 2, Linnea Harms 2, Johanna Toivola 1, Helen Bergman 1, Emelie Berglund 1
BK-46: Sirja Lassinharju-Heinonen 5, Jannica Kullberg 4, Linda Melanen 3, Elin Löf 3, Linda Sjöblom 1, Nicolina Nynäs 1, Jannica Laukkanen 1, Emilia Holmberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sirja Lassinharju-Heinonen BK-46 3
Wilhelmina Wolff GrIFK 2
Carolina Rehnberg GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: –
BK-46: Jannica Kullberg 1 x 2 min, Linda Melanen 2 x 2 min

Erotuomarit: Krisztian Pavlics – Alexander Wessberg

Yleisöä: 93

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!