BK-46 yllätti Dickenin

BK-46 järjesti todellisen jymy-yllätyksen SM-sarjan ylemmän jatkosarjan alkajaisiksi kaatamalla kotonaan kärkijoukkue Dickenin ja vieläpä selkein lukemin.

Dicken iski ottelun avausmaalin, mutta BK-46 nykäisi nopeasti 5-1-johdon. Dicken kuroi tämän puolestaan kiinni, mutta BK repäisi uudelleen kolmen maalin eron. Tämä oli karjaalaisten johtomarginaali myös tauolle mentäessä.

BK piti kiinni johtoasemastaan myös tauon jälkeen ja alkoi vähitellen kasvattaa etumatkaansa. Toisen jakson puolivälin jälkeen eroa oli jo seitsemän maalia ja yllätys alkoi toden teolla muhia. Dickenin kiri hyytyi viimeistään ulosajoihin ja BK piti johtoasemastaan kiinni vakuuttavasti loppuun saakka.

Dicken jäi harvinaisesti alle 20 maaliin ja tähän suurin syyllinen oli BK-46:n päävalmentajan Thomas Holmbergin mukaan kotijoukkueen tolppien välissä.

– Analla oli uskomaton ottelu tänään. Se antoi hyvän pohjan ottelulle samalla kun tiedettiin että heillä ei ole 9-metrin heittäjiä kovin montaa. Luettiin heidän läpimurtonsa hyvin, josta saatiin kontrauksia aikaiseksi. Tämä antaa tuulta purjeisiin jatkoa ajatellen, Holmberg iloitsi.

BK-maalivahti Ana Radojevic valittiin myös ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

– Koko joukkue pelasi hyvin. Tänään oli aika vähän teknisiä virheitä. Ja kaikki uskoivat itseensä, Radojevic totesi vaatimattomana.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert otti tappion vastaan tyynesti.

– Tämä oli hyvä herätys meille. Meillä on ollut helppoja otteluita monta peräkkäin ja me emme olleet valmiita tähän. Näen kuitenkin tämän positiivisena asiana, Hivert korosti.

BK-46 – Dicken 25-20 (14-11)

Maalintekijät
BK-46: Pamela Degerman 9, Jannica Kullberg 6, Elin Löf 3, Emilia Holmberg 3, Linda Melanen 2, Linda Sjöblom 1, Nicolina Fredriksson 1
Dicken: Annika Näräkkä 6, Anna Lindholm 5, Pia-Stina Pitkäjärvi 2, Karolina Nylund 2, Martina Genberg 2, Tove Salokivi 1, Anna Lindahl 1, Carolina Böckelman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ana Radojevic BK-46 3
Jannica Kullberg BK-46 2
Pamela Degerman BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Nicolina Fredriksson 1 x 2 min
Dicken: Betina Lillqvist 2 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Mikael Lindroos

Yleisöä: 166

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk