Dicken otti revanssin HIFK:sta

Dicken pilasi HIFK:n 120-vuotisjuhlaottelun kuittaamalla viime viikonlopun Suomen Cupin finaalissa kokemansa tappion kaadettuaan HIFK:n selvästi 31-18 (15-7).

Cupin finaalissa Dicken ei saanut HIFK:n hyökkäyksen tehopelaajia Inka Jänttiä, Linda Cainbergiä ja Johanna Hilliä kuriin, mutta perjantaina kolmikko jäi yhteensä 14 maaliin, kun finaalissa sama trio mellasti 23 maalin edestä. Samalla Dickenin hyökkäyspeli toimi iloisesti ja laajalla rintamalla ja Sonja Koskinen viimeisenä lukkona piti huolen siitä, ettei puolustus vuotanut.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen antoi odottaa tiukkaa ja tasaista ottelua, sillä joukkueet olivat 3-3-lukemissa. Sitten Dicken kuitenkin iski seitsemän peräkkäistä maalia ja karkasi. Parhaimmillaan ero käväisi jo kymmenessä maalissa, mutta Cainberg ja Jäntti pääsivät maaleillaan kuromaan eron kahdeksaan ennen taukoa.

Toisen puoliajan alkuun HIFK tuli vahvasti iskien kolme peräkkäistä maalia ja pääsi viiden maalin päähän. Sen lähemmäksi HIFK ei sitten ottelussa päässytkään. Dicken ei antanut otteensa herpaantua ja jatkaa edelleen puhtaalla pelillä SM-sarjassa.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishinin mukaan joukkueella saattoi vielä olla hyvänolontunnetta cup-voiton jäljiltä.

– Tänään ongelma oli enemmän henkisellä puolella. Johtopelaajien oli vaikea syttyä cup-voiton jälkeen. Seitsemän teknistä virhettä heti pelin alussa on aivan liikaa. Meillä ei ole tarpeeksi terveitä pelaajia tällä hetkellä, mutta tilanne paranee pikkuhiljaa. Tämä oli vain yksi ottelu ja nyt on opittava virheistä ja katsottava eteenpäin.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivertin mukaan Dicken nosti tasoaan cup-finaalista.

– Tänään pelattiin paremmin kuin sunnuntaina.

Ottelun parhaana palkittu Karolina Nylund nautti Dickenin revanssista.

– Hieno revanssi viime sunnuntaista. Pelasimme omaa peliämme tänään. Tiettyjä asioita voimme kuitenkin vielä parantaa, Nylund kommentoi.

HIFK-Dicken 18-31 (7-15)

Maalintekijät
HIFK: Johanna Hilli 5, Linda Cainberg 5, Inka Jäntti 4, Kathlen Ax 3, Annamari Jääskeläinen 1
Dicken: Anna Lindholm 6, Karolina Nylund 5, Betina Lillqvist 4, Martina Genberg 4, Jessika Gammals 4, Anna Lindahl 3, Pia-Stina Pitkäjärvi 2, Matilda Peitsaro 1, Annika Näräkkä 1, Carolina Böckelman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Karolina Nylund Dicken 3
Jessika Gammals Dicken 2
Anna Vinogradova HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anna Vinogradova 1 x 2 min, Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min, Anni Kaikko 1 x 2 min, Inka Jäntti 2 x 2 min, Linda Cainberg 1 x 2 min
Dicken: Carolina Böckelman 1 x 2 min, Martina Genberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Teemu Kaulio

Yleisöä: 174