HIFK haki selvän voiton Atlaksesta

HIFK ei antanut Atlakselle mahdollisuuksia, kun se haki Myyrmäestä selvän 33-19 (15-12)-voiton.

HIFK näytti jo karkaavan ottelun alkumetreillä, kun se repäisi nopeaan tahtiin 6-1-johdon. Atlas kuitenkin taisteli itsensä mukaan peliin ja tauolle lähdettiin HIFK:n kolmen maalin johdossa.

HIFK näytti jo karkaavan toisen puoliajan alussa saaden viiden maalin johdon, mutta Atlas nousi takaisin kantaan pitäen itsensä mukana pelissä. HIFK kuitenkin sai onnistumisia Anna Vinogradovan johdolla ja sai pidettyä eron sellaisena, ettei Atlas päässyt ihan kantaan. Lopullinen ratkaisu tapahtui toisen jakson puolivälin jälkeen, kun HIFK latoi viisi maalia putkeen ja kasvatti johtonsa jo 13 maaliin. Lopulta taululla olivat 33-19-voittolukemat HIFK:lle.

HIFK-valmentaja Kenneth Bäcklund oli tyytyväinen pisteisiin.

– Voitto tietenkin tärkeä. Ensimmäinen puoliaika lähti hyvin liikkeelle, jonka jälkeen ei tehty enää sovittuja asioita. Toisella puoliajalla saatiin eri ilme ja asioita korjattuja.

Atlaksen valmentaja Johan Öller oli tappiosta huolimatta suhteellisen tyytyväinen näkemäänsä.

– Alkukankeuden jälkeen pelattiin erittäin hyvin. Etenkin hyökkäyspäässä oli luovuutta ja rohkeutta. Harmi, että ei jaksettu pidempään. Pelaajatilanne on kieltämättä hankala.

HIFK:n maalitykki Linda Cainberg jakoi kiitosta puolustuspelille.

– Molemmat puoliajat lähtivät hyvin liikkeelle. Puolustus ei ihan pitänyt. Toisella puoliajalla paljon nopeita ja hyvä puolustus. Maalivahtipelimme ratkaisi pelin tänään.

Atlas-HIFK 19-33 (12-15)

Maalintekijät
Atlas: Erica Gustafsson 6, Emmi Högbacka 4, Mariela Lönnqvist 3, Matilda Cordeiro 3, Anu Pihlström 2, Laura Suomalainen 1
HIFK: Johanna Hilli 7, Linda Cainberg 7, Inka Jäntti 5, Kathlen Ax 5, Anna Vinogradova 4, Ella Holopainen 4, Kira Rajala 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Linda Cainberg HIFK 3
Roosa Niemi HIFK 2
Anu Pihlström Atlas 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas: Nea Heerman 1 x 2 min
HIFK: Anna Vinogradova 1 x 2 min

Erotuomarit: Krister Illman – Tapani Kuri

Yleisöä: 79

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!