HIFK vei kärkikamppailun

HIFK:n puolustus oli rautaa, kun se pystyi kaatamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella SM-sarjassa Dickenin. HIFK otti tärkeän 32-17 (14-6)-voiton paikallisvastuksestaan.

Dicken aloitti ottelun vahvasti ja johti ottelua seitsemän minuutin jälkeen 4-1. Sen jälkeen HIFK piti Dickenin maaleitta 17 minuuttia ja karkasi seitsemän maalin johtoon. HIFK sai lopulta revittyä kahdeksan maalin kaulan tauolle mentäessä.

Toisen puoliajan alkajaisiksi HIFK sai kasvattettua eron jo kymmeneen maaliin. Dicken ei saanut missään vaiheessa kiriä käyntiin ja HIFK pääsi kasvattamaan eron jo 15 maaliin. Lopulta HIFK kuittasi pisteet 15 maalin erolla.

Voitolla HIFK nousi Dickenin kanssa tasapisteisiin sarjassa.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin oli syystäkin iloinen omiensa peliin.

– Tänään oli tärkeä ottelu ja valmistautuminen oli sen mukainen. Hieman tahmean alun jälkeen saimme pelistä kiinni ja onnistuimme pelaamaan suunnitelman mukaisesti loppuun saakka. Olen erittäin tyytyväinen voittoon.

Ottelun parhaana palkittu Inka Jäntti oli päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Tänään oli itsevarma olo koko joukkueella. Tiesimme, että pitää pelata hyvin koko ottelun voittaaksemme Dickenin. Tänään onnistuimme siinä hyvin.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivertin mukaan joukkueella oli huono päivä.

– Tänään ei onnistunut mikään. Otamme opiksemme tästä ja keskitymme jo seuraavaan peliin.

HIFK-Dicken 32-17 (14-6)

Maalintekijät
HIFK: Inka Jäntti 7, Anna Vinogradova 6, Linda Cainberg 6, Ella Holopainen 5, Kathlen Ax 4, Johanna Hilli 2, Mari Paukku 1, Anniina Nyholm 1

Dicken: Annika Näräkkä 3, Jessika Gammals 3, Tove Salokivi 2, Kiira Kankainen 2, Carolina Böckelman 2, Pia-Stina Pitkäjärvi 1, Karolina Nylund 1, Anna Lindholm 1, Anna Lindahl 1, Martina Genberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Inka Jäntti HIFK 3
Roosa Niemi HIFK 2
Anna Vinogradova HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anna Vinogradova 2 x 2 min, Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min, Johanna Hilli 1 x 2 min, Linda Cainberg 1 x 2 min
Dicken: Tove Salokivi 2 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Annika Laaksonen

Yleisöä: 158

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk