KyIF juhlisti alemman jatkosarjan ykköstilaa voitolla

KyIF:n alemman jatkosarjan voitto varmistui jo lauantaina, kun sen lähin uhkaaja SIF hävisi ÅIFK:lle. Joukkue juhlisti alemman jatkosarjan ykköstilaa voittamalla kotonaan Atlaksen sunnuntaina 29-20 (14-10).

KyIF lähti alkuvihellyksestä vahvemmin liikkeelle, mutta Atlas ei päästänyt kotijoukkuetta karkuun. Ensimmäisen puoliajan viimeiselle kympille KyIF:lle osui vahva vaihe, kun se onnistui neljästi peräkkäin maalinteossa ja se oli myös joukkueiden ero tauolle mentäessä.

KyIF aloitti toisen puoliajan räväkästi ja pääsi seitsemän maalin karkumatkalle eikä Atlas siitä enää toipunut. Lopulta KyIF pääsi kuittaamaan selvän voiton ja juhlimaan alemman jatkosarjan voittoa.

Voitosta huolimatta KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklinin mukaan joukkue ei yltänyt parhaaseensa.

– Ei ihan pelattu omalla tasolla. Eilen varmistunut jatkosarjan voitto hieman näkyi suorituksessa. Hienosti paljon maalintekijöitä, joka on meille selkeä vahvuus.

Atlas joutui lähtemään otteluun hieman siipirikkoisena ja vantaalaisten luotsi Johan Öller antoikin tunnustusta omilleen.

– Hyvä taistelu. Tässäkin ottelussa sairastupa akilleenkantapäänä, mutta paikalla olleet tytöt pelasivat loistavasti. Vastustajana maalivahdista tehtiin turhan hyvä. Pallot pitäisi saada paremmin maaliin.

Ottelun parhaana palkittu KyIF:n Suvi Erhovaara iloitsi paluusta pelikentille pienen tauon jälkeen.

– Tosi mukava pelata taas parin viikon tauon jälkeen. Joukkueelle tuli paljon onnistumisia ja itselläkin oli hyvä ilta.

KyIF-Atlas 29-20 (14-10)

Maalintekijät
KyIF: Jessi Laasio 5, Felicia Grönholm 5, Johanna Degerth 4, Ingrid Degerth 4, Elin Männikkö 3, Carla Ström 2, Matina Keserci 2, Karolina Kaivola 2, Liisa Holopainen 1, Susanna Arvekari 1

Atlas: Erica Gustafsson 6, Susanna Larkimo 4, Emmi Högbacka 3, Matilda Cordeiro 3, Kristiina Helaskoski 2, Wilma Rehnström 1, Nea Heerman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Suvi Erhovaara KyIF 3
Felicia Grönholm KyIF 2
Tia Lehtinen Atlas 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: Liisa Holopainen 1 x 2 min, Matina Keserci 1 x 2 min
Atlas: Emmi Högbacka 1 x 2 min, Mikaela Lönnqvist 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Tapani Kuri

Yleisöä: 65

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk