KyIF:lle toinen peräkkäinen voitto

KyIF otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotikentällään Atlaksen 23-22 (13-11).

KyIF aloitti ottelun vahvemmin Susanna Arvekarin ja Linda Ratilaisen vastatessa kotijoukkueen tehoista. Adriana Jakimova piti Atlaksen kuitenkin pelissä mukana eikä KyIF:n johto kasvanut missään vaiheessa pelin alun kolmea maalia suuremmaksi.

Toisella jaksolla KyIF heilutti edelleen tahtipuikkoa Jessi Laasion päästessä lämpimäksi, mutta Atlas ei luottavanut ja käväisi viimeisellä kympillä myös vielä johdossa. KyIF oli kuitenkin viime hetkillä vahvempi vieden voiton. Atlas on edelleen tämän kauden osalta pisteittä.

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin oli voittoon tyytyväinen.

– Hyvä tasainen matsi. Tiedettiin Atlaksen vaarallisin pelaaja, mutta silti päästettiin hänet liian usein maalintekoon. Vaikka oma joukkue hermoili, oli meillä useita maalintekijöitä ja ottelu ratkesi, kun saimme lopussa puolustuksen tsemppaamaan. Sääli, että nuorta pelaajaa erikoisvartioidaan, Mecklin pohti ottelua.

Atlaksen luotsi Johan Öller katsoi luottavaisena eteenpäin tappiosta huolimatta.

– Tiukka vääntö ja läheltä piti. Meillä oli hyvä asenne ja joukkuepelikin onnistui pääasiassa hyvin. Lopussa kurinalaisuus hieman petti. Olemme kuitenkin oikealla tiellä ja voittoja alkaa kohta tulla.

Ottelun parhaana palkittu Atlaksen maalivahti Jonna Kullberg palasi pelikentille vakuuttavasti.

– Jännitti, koska kyseessä ensimmäinen SM-sarjapeli tällä kaudella. Uusi joukkue ja pelitapa, sain kuitenkin mielestäni hyviä onnistumisia ja puolustuskin tuki hyvin, Kullberg kiitteli.

KyIF-Atlas 23-22 (13-11)
Maalintekijät
KyIF: Jessi Laasio 6, Susanna Arvekari 5, Karolina Kaivola 4, Linda Ratilainen 3, Emmi Koljonen 2, Carla Ström 1, Matina Keserci 1, Ingrid Degerth 1
Atlas: Adriana Jakimova 10, Erica Gustafsson 5, Emmi Högbacka 4, Julia Lampinen 2, Matilda Cordeiro 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Jonna Kullberg Atlas 3
Suvi Erhovaara KyIF 2
Susanna Arvekari KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
KyIF: –
Atlas: Anna Jauhiainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Samuel Leandersson – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 158