Dicken piti BK-46:n kurissa ja eteni finaaliin

Dicken jatkaa mestaruutensa puolustamista, kun se selvitti tiensä finaaliin voittamalla BK-46:n kolmannen kerran. Dicken voitti kolmannen ottelun kotonaan 27-20 (12-10).

Kaksi edellisottelua olivat olleet tiukkoja vääntöjä eikä kolmas tehnyt tässä poikkeusta. BK-46 aloitti ottelun vahvasti pitäen johtoasemaa aina ensimmäisen puoliajan lopulle saakka. Dicken sai jakson loppuun kuitenkin viisi peräkkäistä maalia ja pääsi kahden maalin etumatkalta tauolle.

Toisen puoliajan alku sujui Dickenin hienoisessa hallinnassa ja se pystyi tasaisesti lisäämään eroaan. Lopullinen ratkaisu nähtiin juuri ennen viimeiselle kympille lähdettäessä, kun Dicken onnistui kolmasti peräkkäin parissa minuutissa ja sai kasvatettua eron seitsemään. BK-46 ei siitä enää toipunut ja Dicken eteni finaaliin otteluvoiton 3-0.

Voitosta huolimatta Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert on huolissaan joukkueensa vireestä finaaleihin lähdettäessä.

– Pelimme ei ole tällä hetkellä sillä tasolla kuin sen pitäisi olla. Meille ei riitä se, että pääsemme loppupeliin, ja tällä hetkellä pelimme on sekaisin, joten parannettavaa riittää, Hivert mietti.

Karjaalaisten luotsi Thomas Holmberg oli pelaajistaan ylpeä koko ottelusarjasta.

– Lähdimme ennakkoluulottomasti liikkeelle. Pelaajien kanssa oli sovittu, että meillä ei ole mitään hävittävää, joten mennään täysillä alusta saakka. Olen äärimmäisen ylpeä pelaajista ja iloinen siitä millä asenteella he ovat nämä kolme viimeisintä ottelua pelanneet.

Ottelun parhaana palkittu Anna Lindahl yhtyi Hivertin sanoihin.

– Tiukka peli. Sorrumme välillä helppoihin virheisiin ja peli on ajoittain epätasaista. Olimme sopineet tietyistä asioista ennen matsia, mutta osa sovitusta jäi kentän laidalle. Meillä on vielä rutkasti tekemistä ennen loppupelejä.

Dicken-BK-46 27-20 (12-10)

Maalintekijät
Dicken: Anna Lindahl 9, Anna Lindholm 5, Betina Lillqvist 3, Tove Salokivi 2, Matilda Peitsaro 2, Annika Näräkkä 2, Carolina Böckelman 2, Martina Genberg 1, Jessika Gammals 1

BK-46: Emilia Holmberg 5, Jannica Kullberg 4, Alexandra Rönnberg 3, Nicolina Nynäs 3, Pamela Degerman 3, Nicolina Fredriksson 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anna Lindahl Dicken 3
Anna Lindholm Dicken 2
Emilia Holmberg BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Kiira Kankainen 1 x 2 min, Tove Salokivi 1 x 2 min
BK-46: Emilia Holmberg 1 x 2 min, Pamela Degerman 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Teemu Kaulio

Yleisöä: 188

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk