Dicken tasoitti finaalisarjan

Dicken otti tärkeän voiton SM-sarjan toisessa finaalissa tasoittaen finaalisarjan. Dicken voitti kotikentällään HIFK:n 27-25 (13-12).

Ottelu oli alusta loppuun erittäin tasainen eikä ensimmäisellä puoliajalla ero kasvanut yhtä maalia suuremmaksi kummankaan joukkueen hyväksi. Toiselle puoliajalle mentiinkin Dickenin maalin johdossa.

Toisen jakson puolivälin tienoilla Dicken alkoi päästä niskan päälle ja pääsi jo viiden maalin johtoon. HIFK ei kuitenkaan luovuttanut ja nousi tasoihin reilu kolme minuuttia ennen loppua. Tällä kertaa Dicken oli viime hetkillä vahvempi ja nappasi voiton nimiinsä.

Kolmas finaali on edessä keskiviikkona.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert oli voitoista iloissaan.

– Ehdottomasti parempi tunne nyt, kun ensimmäisen ottelun jälkeen. Pystyimme kontrolloimaan peliä ja tasaisen hyvää peliä joukkueeltamme. Seuraavaksi analysoimme peliä ja lisäksi treenaamme yhtenä päivänä. Pientä hienosäätöä ehtii harjoitella keskiviikon kolmatta finaaliottelua silmällä pitäen.

Rostislav Grinishinin mukaan ottelun jälkeiset pari lepopäivää tulevat tarpeeseen.

– Jännittävä ottelu, mutta huonolta tuntuu. Tulevat kaksi lepopäivää ovat nyt tärkeitä sekä lepäämisen takia, mutta erityisesti henkisesti, jotta saamme akut ladattua kolmanteen otteluun. Käymme läpi virheet, joita teimme ottelussa. Tällaiset virheet pitää saada pois kolmannessa ottelussa.

Ottelun parhaana palkittu Dicken-vahti Sonja Koskinen kiitteli kotiyleisöä.

– Ihana voittaa täällä kotona. Mahtava yleisö auttoi meitä pelissä. Tänään meillä oli vähemmän teknisiä virheitä ja enemmän huolellisuutta, kuin ensimmäisessä ottelussa. Nyt vastustaja ei päässyt vastahyökkäysiin niin helposti.

Dicken-HIFK 27-25 (13-12)

Maalintekijät
Dicken: Betina Lillqvist 7, Anna Lindholm 5, Anna Lindahl 4, Carolina Böckelman 4, Tove Salokivi 3, Annika Näräkkä 2, Karolina Nylund 1, Malena Heikkinen 1

HIFK: Anna Vinogradova 5, Linda Cainberg 5, Anniina Nyholm 3, Inka Jäntti 3, Ella Holopainen 3, Johanna Hilli 3, Kathlen Ax 3

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sonja Koskinen Dicken 3
Annika Näräkkä Dicken 2
Anna Vinogradova HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Annika Näräkkä 1 x 2 min, Betina Lillqvist 2 x 2 min
HIFK: Anna Vinogradova 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 389

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk