GrIFK jännittävien vaiheiden jälkeen välieriin

GrIFK ja KyIF kävivät tiukan ja jännittävän taistelun SM-sarjan välieräpaikasta. Lopulta GrIFK oli kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa vahvempi ja eteni neljän parhaan joukkoon 22-20 (10-10).

Kaksi edellisottelua olivat olleet erittäin tasaisia ja jännittäviä, eikä kolmas ottelu tehnyt siinä poikkeusta. Tauolle mentiin tasatilanteessa 10-10, vaikka KyIF näytti jo alussa karkaavan repäisten parhaimmillaan jo kuuden maali johdon. GrIFK heräsi kuitenkin ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen taisteluun ja kuroi maali kerrallaan eroa kiinni nousten tasoihin juuri ennen taukoa.

GrIFK:n vahva vire sai jatkoa toisella puoliajalla, kun se otti heti alusta lähtien ohjat käsiinsä. Parhaimmillaan Grani pääsi jo kuuden maalin karkumatkalle. KyIF aloitti kirinsä, joka toi sen kahden maalin päähän, mutta GrIFK pystyi pitämään etumatkansa loppuun saakka ja eteni näin välieriin.

GrIFK kohtaa välierässä HIFK:n.

GrIFK:n päävalmentaja Sam Kihlstedt riemuitsi, että joukkue pystyi kokoamaan itsensä vaikean alun jälkeen ja ottamaan hienon voiton.

– Vaikea alku, mutta teimme hyvin töitä päästäksemme tasoihin puoliajalle. Aloitimme toisen puoliajan hyvin ja pääsimme viiden maalin johtoon. Puolustus toimi jälleen hyvin tänään ja siksi saimme paremmat asemat hyökkäykseen. Odotamme innokkaasti saada haastaa välierissä.

Vaikka KyIF:n kausi päättyi tappioon, oli päävalmentaja Tomas Mecklin ylpeä suojateistaan.

– Hieno sarja, jonka kumpi tahansa joukkue olisi voinut voittaa ja oli viihdyttävää käsipalloa. Kaksi hyvää puolustusta ja hyvät maalivahdit. Oli juuri niin vähämaalista kuin oli aiemmin tässä ottelusarjassa. Olen ylpeä naisista, jotka työskentelivät hienosti koko kauden eivätkä ole luovuttaneet, vaikka meillä on ja on ollut paljon loukkaantumisia.

Ottelun parhaana palkittu Cara Feodoroff kiitteli kotiyleisöä ja toivoi vahvaa kannustusta myös jatkossa..

– Halusimme voittaa hieman enemmän kuin KyIF ja yleisön kannustus oli hienoa ja tärkeää. Upea sarja. Välieriä ei ole voitettu tai hävitty ennen kuin niitä on pelattu, joten toivomme paljon vihreävalkoisia kannattajia jokaiseen otteluun.

GrIFK-KyIF 22-20 (10-10)

Maalintekijät:
GrIFK: Carolina Rehnberg 8, Linnea Harms 4, Matilda Ohvo 3, Fredrika Lagerbohm 3, Sophia Böckelman 2, Anette Salonen 1, Helen Bergman 1

KyIF: Jessi Laasio 8, Johanna Degerth 7, Karolina Kaivola 3, Emmi Koljonen 1, Susanna Arvekari 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Cara Feodoroff GrIFK 3
Carolina Rehnberg GrIFK 2
Jessi Laasio KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Johanna Toivola 1 x 2 min, Katarina Korhonen 1 x 2 min
KyIF: Elin Männikkö 1 x 2 min, Karolina Kaivola 1 x 2 min, Susanna Arvekari 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Jan Helander

Yleisöä: 212

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk