HIFK tarrasi kiinni finaalipaikkaan

HIFK otti toisen voittonsa GrIFK:sta ja on näin voiton päässä finaalipaikasta. Joukkueiden toinen ottelu päättyi lukemiin 23-15 (10-4).

HIFK:n puolustus oli rautaa ensimmäisellä puoliajalla, kun se jätti GrIFK:n ainoastaan neljään maaliin. HIFK pääsi lähtemään toiselle puoliajalle kuuden maalin johdossa.

Toisella jaksolla Grani sai peliä paremmin uomiin. Hyökkäys oli tehokkaampaa ja puolustus piti HIFK:n edelleen tiukoilla. GrIFK pääsi viimeisellä kympillä jo kahden maalin päähän, mutta HIFK löysi vielä yhden lisävaihteen ja varmisti voittonsa vahvalla lopulla. Finaalipaikka on katkolla tiistaina.

Tappiosta huolimatta GrIFK:n valmentaja Miro Koljonen oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen.

– Hyvä 60 minuuttia. Alussa hyökkäys kangerteli, mutta kun vaihdoimme 7 vastaan 6, niin saimme enemmän maaleja tehtyä. Emme ole kylläkään harjoitelleet sitä paljon, mutta se toimi tyydyttävästi. Lopussa pyrimme vähän riskilläkin saada heitä kiinni mikä kostautui heidän muutamaan helppoon maaliin. 2-0 otteluissa silti lähdetään täysillä seuraavaan otteluun.

HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin piti voiton avaimena hyvää puolustuspelaamista.

– Pudotuspelit ovat aina hieman erilaisia pelejä. Tänään kotijoukkue oli hyvä ja meidän olisi pitänyt tulla peliin paremmin valmistautuneena. Onnistuimme voittamaan, koska puolustuksemme oli vakaa läpi ottelun.

Ottelun parhaaksi valittu Anna Vinogradova piti niin ikään puolustuspelaamista ratkaisevana tekijänä voittoon.

– Meillä oli hyvä puolustus. Hyökkäyksessä meidän olisi pitänyt voittaa enemmän yksi vastaan yksi –tilanteita ja siten tehdä enemmän maaleja. Olen kuitenkin iloinen voitosta, Vinogradova mietti.

GrIFK-HIFK 15-23 (4-10)

Maalintekijät
GrIFK: Johanna Toivola 3, Carolina Rehnberg 3, Fredrika Lagerbohm 3, Linnea Harms 2, Helen Bergman 2, Alexandra Karsten 1, Sophia Böckelman 1

HIFK: Anna Vinogradova 6, Johanna Hilli 6, Anniina Nyholm 4, Linda Cainberg 3, Ella Holopainen 2, Sara Jäntti 1, Kathlen Ax 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Anna Vinogradova HIFK 3
Johanna Toivola GrIFK 2
Johanna Hilli HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Jenny Fröberg 2 x 2 min, Katarina Korhonen 1 x 2 min, Linnea Harms 1 x 2 min
HIFK: Ella Holopainen 2 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 166

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk