SIF eteni puolivälieriin

SIF tarvitsi voiton Atlaksesta, kun ÅIFK oli aiemmin illalla voittanut KyIF:n. SIF puristi 28-23 (13-13)-voiton ja sitä kautta puolivälieräpaikan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kaikkinensa hyvin tasainen eikä jaksolla nähty kahta maalia suurempaa eroa missään vaiheessa. Tauolle mentiinkin tasalukemissa.

Joukkueiden ollessa huililla ÅIFK oli ehtinyt jo voittaa oman ottelunsa KyIF:iä vastaan, joka tarkoitti sitä, että SIF:n piti klaarata Atlas edetäkseen puolivälieriin. Toisen puoliajan ensimmäisen kympin jälkeen SIF teki iskun, joka riitti lopulta voittoon, kun se vei 7,5 minuutin jakson 5-1 siirtyen neljän maalin johtoon. Atlas käväisi vielä kahden maalin päässä kurkkaamassa, mutta Valeriya Kirillova iski lopulliset niitit SIF:n voitolle ja näin siuntiolaiset pääsivät juhlimaan puolivälieräpaikkaa.

SIF:n päävalmentaja Harry Wikström iloitsi sekä joukkueensa hyvästä pelistä että puolivälieräpaikasta.

– Keskikentän puolustus toimi tänään hyvin. Ensimmäisellä puoliajalla hyökkäyspeli oli tahmeaa, mutta toisella puoliajalla saimme aikaan enemmän liikettä ja monia avoimia paikkoja. Hienoa, että sarja jatkuu osaltamme.

Atlaksen päävalmentaja Johan Öller kiitteli omiensa taistelua.

– Naiset taistelivat tänään hyvin. Meillä on ollut vaikea kausi monien loukkaantumisten vuoksi. Peliin oli vaikea latautua eikä peli tahtonut pysyä kasassa loppuun saakka. Hyvä peli kuitenkin meiltä ja hienoa että Gustafsson voittaa maalipörssin.

Kirillova oli erityisen tyytyväinen joukkueen toisen puoliajan puristukseen.

– Ensimmäinen puoliaika oli hankala ja olimme hermostuneita. Atlas on meille vaikea vastus 6-0 puolustuksen johdosta. Toisessa erässä löysimme jostain voimia jaksaa loppuun asti vaikka olimmekin väsyneitä. Nyt aiomme panostaa hyvään valmistautumiseen pudotuspeleihin.

SIF-Atlas 28-23 (13-13)

Maalintekijät
SIF: Valeriya Kirillova 8, Daria Kaganez 6, Madeleine Lindholm 5, Pernilla Karlsson 4, Matilda Sjöstedt 2, Nea Puijola 1, Saara Lehtola 1, Fanny Axberg 1

Atlas: Erica Gustafsson 11, Mariela Lönnqvist 3, Kristiina Helaskoski 3, Susanna Larkimo 2, Wilma Rehnström 1, Anu Pihlström 1, Nea Heerman 1, Matilda Cordeiro 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Valeriya Kirillova SIF 3
Matilda Sjöstedt SIF 2
Erica Gustafsson Atlas 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Daria Kaganez 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia
Atlas: Anu Pihlström 2 x 2 min, Kristiina Helaskoski 1 x 2 min, suora punainen kortti, Matilda Cordeiro 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 172

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk